Web Analytics

Comedie ieftină la Mioveni. Cine-i victimă şi cine hoţ?

de | 17.04.2024 15:34 | Actualitate, Home, Opinii

În ultima vreme, drone de tot felul animă lupta politică de la Mioveni. Ultima a fost lansată chiar de primarul suspendat Ion Georgescu printr-un video lacrimogeno-furios, filmat strategic într-un spațiu deschis cât să înțeleagă electoratul că „Freedom!”, gata cu arestul la domiciliu. Și că el, Ion Georgescu, a redevenit jucător pe frontul alegerilor. Fostul edil apelează la o șmecherie de duzină, în sensul că le cere colegilor din PSD Mioveni să spună electoratului întâlnit pe stradă că s-au delimitat de el. Adică nu mai sunt împreună și, prin urmare, nici el nu îi mai susține. O retorică de bucătăreală ieftină, fiindcă toată țara știe că domnul „am dat, nu am luat” a fost exclus din partid după scandalul de corupție care i-a și adus plasarea în arest preventiv.
Fiindcă nu poate sau nu vrea să dea cărțile pe față și să spună neaoș că îl susține la Primărie pe Alin Călinescu de la PNL, pe care chiar el l-a livrat liberalilor pe post de candidat, dl Georgescu o dă cu mantă de Racovița, cum că trioul Costache-Tudose-Țurlea, adică echipa PSD pentru Mioveni, trebuie să explice nu știu ce și nu știu cum. Păi, n-au ce să explice, fiindcă mai toată suflarea din Mioveni, începând cu Bodo, influencerul spărgător de semințe pe la meciurile echipei de fotbal și care îi spune tăticu’ fostului edil, știe că acesta a fost ejectat din partid. Adică pa și pusi, partidul te-a dat afară și gata, nea Georgică!

În subtext, e foarte posibil ca fostul primar să se teamă de rigorile controlului judiciar și din acest motiv să nu poată spune explicit că îl susține pe pupilul său, acum candidat din partea PNL. Sau poate că nici PNL și nici doamna ministră a justiției, Alina Gorghiu, din motive de prudență, nu agreează ideea ca Ion Georgescu să iasă direct și să-și clameze susținerea pentru Alin Călinescu. Sau poate că sunt și alte motive pe care nu le știm și nici măcar nu le bănuim.
Mult mai cinstit ni s-ar părea însă ca domnul primar suspendat să candideze direct, și nu prin proxy, că mai are vreme și nici legea nu-i interzice până când nu are o sentință definitivă. Să candideze cum o vrea, independent sau chiar pe lista PNL, dar să se termine odată cu curvăsăria asta legată de cine-i victimă și cine hoț, în comedia de la Mioveni. Fiindcă, să nu ne ascundem după degete, pe lângă lucrurile bune pe care le-a făcut în Mioveni, domnul primar începuse să patineze rău de tot în ultimii ani, dovadă că luase orașul, mai exact bugetul orașului, pe persoană fizică. Și spunem asta și în contextul dezvăluirilor recente despre afacerile familiei lui Alin Calinescu cu Primăria Mioveni și Centrul Cultural, afaceri despre care e puțin probabil ca primarul suspendat Ion Georgescu să nu fi știut. Și, atenție, vorbim doar de vârful aisbergului!

Citește și De ce a rămas Ion Georgescu în arest la domiciliu. Curtea de Apel Piteşti: „Inculpatul prezintă pericol pentru ordinea publică”

Citește și Ion Mihăilescu, fost preşedinte al CJ Argeş, nu crede că edilul de la Mioveni va mai reveni în fruntea primăriei: „Ion Georgescu e ca Simona Halep. Odată ce i-a fost pusă pecetea de drogat, drogat rămâne”

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *