Web Analytics

Comdata a anunţat că vrea să închidă punctul de lucru din Piteşti şi să-i concedieze pe cei 271 de salariaţi

de | 17.10.2019 13:39 | Dezvăluiri

# Liderul sindical Tiberiu Pielmuș: „O manevră pentru a distruge și ultima celulă sindicală din companie”

Italienii de la Comdata au anunțat intenția de concediere colectivă a celor 271 de salariați de la Pitești, odată cu închiderea punctului de lucru. Oamenii au fost notificați luni, iar marți au găsit sediul închis. Liderul sindical Tiberiu Pielmuș crede că este vorba de o încercare de distrugere a sindicatului pentru pregătirea terenului în vederea plecării companiei în Albania.

Vestea închiderii punctului de lucru și a concedierii în masă a venit ca un șoc pentru cei 271 de salariați de la Pitești. „Luni, la ora 4, administratorul unic al acestei societăţi a venit şi a anunţat oamenii (pe toţi care erau la serviciu) că începând de marţi niciunul nu se mai prezintă la lucru, se închide sediul, nu se mai desfăşoară activitate la Piteşti”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeș, Tiberiu Pielmuș, liderul Sindicatului COMDATA Service.
„Ne-au lăsat ca nimeni de pe lume, ca pe animale, fără să ne anunțe, Avem copii, avem rate la bănci, avem câte şi mai câte. Eu eram în concediu, că m-am operat şi am aflat de la colegii de muncă”, spune Marcela Dumitru, 54 de ani, angajată Comdata. (FOTO doamna cu DUNGI).
Într-o notificare privind „intenția de concediere colectivă” transmisă sindicatului și salariaților, se face o invitație la „consultări în ceea ce privește procesul de restructurare a societății, urmare a desfiinţării Punctului de Lucru Pitești”. În notificare se arată, printre altele, că „toți salariații angajați în cadrul acestei unități vor fi concediați pentru motive ce nu țin de persoana acestora și, din acest motiv, nu se vor putea aplica criterii pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere (…). Perioada preconizată în care vor avea loc concedierile este cuprinsă între 16.12.2019 și data la care se va putea emite și ultima decizie de concediere în cazul intervenirii unor cauze de suspendare de drept a contractelor individuale de muncă” și că „Sindicatul Comdata Service are la dispoziţie un termen de 10 zile calendaristice pentru a face propuneri privind evitarea concedierilor ori în scopul diminuării numărului salariaţilor concediaţi”.

Pielmuș: „Primii angajaţi care vor fi daţi afară vor fi membrii de sindicat”

Tiberiu Pielmuș consideră că „e ultima manevră pentru a distruge celula sindicală din companie. Dacă citiţi acele notificări, vedeţi că îşi lasă portiţă că vor începe închiderea contractelor individuale de muncă începând cu 16 decembrie, dar nu dă o dată când se va termina. Lasă loc să ne ducem la consultări, că poate se diminuează numărul de concedieri. După părerea mea, primii care vor fi daţi afară vor fi membrii de sindicat, după care probabil vor zice că s-au mai gândit şi că vor mai da drumul la sediu. Intenţia este de a se muta în Albania cu toate sediile şi cu munca și vor să evite valurile la momentul respectiv”.
Sindicaliștii anunță declanșarea conflictului de muncă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Doviditi a nu fii un ziar de incredere . Daca dvs a-ti sters comentariul meu referitor la cea au facut cu banii domnii din sindicat si de ce au fost concediati de la nuoa firma unde se angajasera. De ce nu ii lasati sa dea o replica ? Probabil v-au platot anuntul si nu doriti sa le stricati imaginea domana Izabela Moiceanu?