Web Analytics

Colonel (r.) Doina Oprea a fost înmormântată astăzi

de | 16.12.2022 13:59 | Actualitate, Home

La 14 decembrie 2022, dimineața, s-a stins din viață Doina Aurelia Oprea. Născută în Turnu Severin la 26 noiembrie 1952, a absolvit Facultatea de Filologie din Iași, secția Română-Italiană, în 1976.

A lucrat, rând pe rând, ca profesoară de limba română în învățământul gimnazial, muzeograf la Curtea de Argeș și, apoi, a predat limbi străine în cadrul învățământului militar din Pitești. După revoluție, a fost promovată în Ministerul Apărării național, de unde a ieșit la pensie cu gradul de colonel. S-a distins în profesiunea sa prin competență și colegialitate, tinzând totdeauna către performanță.

În familia formată cu profesorul universitar Nicolae Oprea, a fost o mamă exemplară și iubitoare. Mamă a doi copii (Adriana și Cristian) și-a îngrijit cu aceeași dragoste nepoții – Miruna, Horea, Bogdan, Petru și Ilinca. S-a despărțit de ei, de soț și de lumea noastră după o grea suferință provocată de cancer. Cu recunoștință, toți cei amintiți, o vor păstra în memorie pentru totdeauna.

Astăzi, de la ora 11.00, a avut loc slujba de înmormântare la Biserica Tuturor Sfinților din Găvana 1 (Textila) de un sobor de preoți condus de parohul Gheorghe Stănescu, fiind condusă pe ultimul drum de foști elevi, scriitori, cadre universitare. Nu au fost onoruri militare, cum ne-am fi așteptat.

Dumnezeu să o odihnească în liniște și pace în Împărăția Sa!

Jean Dumitrașcu, Cristian Vasile

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *