Web Analytics
scris joi, 19.09.2024

Colaborare pentru prevenirea și combaterea violenței domestice și de gen

Luminița Popescu, secretară de stat a Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) și doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, au semnat astăzi, un protocol de colaborare între cele două instituții, menit să întărească eforturile în prevenirea și combaterea violenței. domestice și de gen, precum și să asigure protecția și asistența adecvată pentru victime.

Colaborare pentru prevenirea și combaterea violenței domestice și de gen

Acordul semnat are ca obiect derularea proiectelor și acțiuni comune pentru prevenirea și combaterea violenței domestice și de gen. Cele două instituții se angajează să colaboreze activ pentru a implementa măsuri eficiente și pentru a armoniza cadrul normativ național cu standardele internaționale promovate prin Convenția de la Istanbul.

„Semnarea acestui protocol are un pas important în consolidarea eforturilor de prevenire și combatere a violenței domestice și de gen în România. Acordul care prevede implementarea proiectelor și acțiunilor care să ofere protecție și sprijin pentru victimele este o dovadă a angajamentului nostru de a contribui la crearea unei lumi mai sigure și mai juste pentru toți cetățenii”, a declarat Luminița Popescu, secretară de stat ANES.

Citește și:

Parteneriatul dintre Instituția Avocatul Poporului și Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați se va desfășura pe baza unor principii clare, contribuția fiecărei părți reflectate în documentele de informare publică, în conformitate cu procedurile interne ale fiecărei instituții.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...