Web Analytics
scris luni, 15.07.2024

Codul roșu de caniculă, extins în aproape toată ţara şi prelungit până miercuri

Administraţia Naţională de Meteorologie a extins şi prelungit codul roşu de caniculă. Astfel, luni şi marţi, avertizarea este valabilă în Capitală şi 38 de judeţe, urmând ca miercuri, codul roşu să rămână în vigoare pentru Bucureşti şi 30 de judeţe.  În plus, pe parcursul nopților sunt prognozate peste 20 de grade. Maximele anunțate de meteorologi sar la 42 de grade Celsius. Resimțite vor fi, însă, cu peste 10 grade în plus.

Codul roșu de caniculă, extins în aproape toată ţara şi prelungit până miercuri

Cod roșu, 15-16 iulie: Fenomene vizate: val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat. Zone afectate: în cea mai mare parte a țării. În cea mai mare parte a țării, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Citește și: Opt incendii la vegetație, duminică, în Argeș

Cod roșu, 17 iulie:  Fenomene vizate: val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat. Zone afectate: Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, sudul Transilvaniei și al Crișanei. În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sudul Transilvaniei și al Crișanei, valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22…24 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

În a doua parte a săptămânii valul de căldură se va restrânge treptat și va slăbi în intensitate, dar va mai fi caniculă și disconfort termic, cu precădere în jumătatea sudică a țării.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...