Web Analytics
scris miercuri, 11.01.2023

Codul galben de ploi și vânt continuă până la ora 22

Cod galben de ploi în zonele montane, valabil până astăzi la ora 22. Sunt vizate intensificări ale vântului în zona montană și precipitații însemnate cantitativ, iar cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse- 40…50 l/mp.

Codul galben de ploi și vânt continuă până la ora 22

În cazul manifestării fenomenelor prognozate, ISU Argeș recomandă cetățenilor: „Să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale; În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora; Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie; Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime; Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii; Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ”.

https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme.

Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos: https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită