Web Analytics

Codruț Vlăsceanu, „creierul” din Dosarul Permiselor, a fost eliberat condiționat

de | 7.12.2016 13:18 | Actualitate

 După ce Judecătoria Pitești i-a admis lui Vlăsceanu cererea de eliberare condiționată, iar DNA a făcut contestație, miercuri, 7 decembrie, magistrații Tribunalului Argeș au respins, ca nefondată, contestaţia formulată de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Piteşti împotriva sentinţei penale nr. 1956/01.11.2016 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 19051/280/2016,  în care fostul șef de la Permise era intimat-condamnat . Cum decizia a fost definitivă. Codruț Vlăsceanu a ieșit din inchisoare
Vlăsceanu a stat după gratii, în total, 2 ani și 8 luni (inclusiv perioada de arest preventiv 14 iunie 2008 – 7 august 2009). Inițial a primit 14 ani de pușcărie, însă după rejudecare, instanţa supremă i-a redus pedeapsa  la şase ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, anii de închisoare fiindu-i diminuați și cu perioada amintită, în care fostul șef de la permise a fost reținut, pentru ca ulterior, pe motiv de vârstă, să i se accepte eliberarea condiționată.

Vlăsceanu a fost trimis în judecată în 2008,  odată cu alte 27 de persoane, sub acuzația de  fraudare a examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.
Conform rechizitoriului, în perioada 2006 – iunie 2008, în judeţul Argeş,  grupul  infracţional al celor 28 de persoane acuzate în dosar  a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani, pentru a le facilita anumitor candidați obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.
În februarie 2012, 16 dintre inculpaţi, printre care și Codruț Vlăsceanu,  au fost condamnaţi de Curtea de Apel Târgu Mureş la închisoare cu executare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii