Web Analytics
scris vineri, 02.09.2022

Cod roșu de ploi în Argeș. ISU a activat Grupa Operativă

Cod roșu de ploi în Argeș, valabil de astăzi, ora 15:00 și până sâmbătă, ora 03:00. „În zona montană și submontană a județului Argeș se vor acumula cantități de apă de 70…90 l/mp și, izolat, peste 100 l/mp”, anunță autoritățile.

Cod roșu de ploi în Argeș. ISU a activat Grupa Operativă

Este prevăzut și cod portocaliu cu averse torențiale, tot de astăzi, ora 12:00, până pe 3 septembrie, ora 10:00. „În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și, izolat, în Oltenia peste 70…80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii”, se mai arată în avertizarea meteorlogică.

ISU Argeș anunță că s-a activat Grupa Operativă, iar pompierii argeșeni sunt pregătiți să intervină pentru orice situație de urgență.

„Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii. Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ”, sunt măsurile indicate de ISU Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *