Web Analytics

Cod portocaliu de averse torențiale în Argeș!

de | 3.06.2023 10:42 | Actualitate, Home

Alerta este valabilă pentru județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și în zona de munte a județelor Caraș – Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova acolo unde vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40…50 l/mp și izolat de peste 70…80 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Citește și https://jurnaluldearges.ro/un-barbat-de-85-de-ani-a-ramas-blocat-pe-o-stanca-in-mijlocul-suvoaielor-257821/

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Oltenia, sudul Banatului, vestul și nord-vestul Munteniei, Dobrogea și în vestul și sud-vestul Transilvaniei. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (3/4 iunie) aria acestor fenomene se va restrânge spre sud-vestul teritoriului.

Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni, iar în Moldova și în jumătatea estică a Munteniei temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h.

ISU vă recomandă:

Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații!

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora!

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie!

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime!

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii!

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ!

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *