Web Analytics

Cocu: Minor băut depistat la volan în noaptea de Revelion

de | 3.01.2021 13:38 | Actualitate

 

În zilele de 1, 2 și 3 ianuarie 2021, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 312 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 110.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 24 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

 

Citește și Argeș: Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală

 

În noaptea de 1 ianuarie 2021, în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un minor de 17 ani, din Vedea, care conducea un autoturism pe raza comunei Cocu, fără a poseda permis de conducere.

Totodată, cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare a alcoolemiei sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

De asemenea, atât conducătorul auto cât și ceilalți doi ocupanți au autovehiculului, care nu aveau asupra lor declarație și nu justificau deplasarea sub niciunul dintre motivele legale, au fost sancționați contravențional cu câte 500 de lei fiecare, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei cu Covid-19.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii