Web Analytics

Coana Chiriţa la… D.N.A.

de | 1.12.2022 11:45 | Actualitate, Cultură, Home

Teatrul Independent din Pitești are, ca orice teatru profesionist, o stagiune a sa, una atrăgătoare, care să țină alături publicul restrâns, dar select (nu sunt mai mult de 40 de scaune la sediul din subsolul blocului de pe str. Teiuleanu”).

După noua premieră cu spectacolul educativ „Ascultă-mă, mamă!”, din 11 noiembrie, realizat în colaborare cu Asociația „Zâmbete colorate”, a urmat reluarea piesei de succes „Katharina. Comentarii contemporane la «Îmblânzirea scorpiei», de William Shakespeare”. Iar vinerea trecută (25 noiembrie, de la ora 19), o nouă premieră, comedia „Coana Chirița la… D.N.A.”. Este vorba de o adaptare liberă după „Chirițele” lui Vasile Alecsandri, cu acțiunea plasată în zilele noastre, prilej de noi griji și scene palpitante pentru veșnica veselă coană Chirița.

Citește și Luminiţa Borta şi Ania Cazan, succes la Festivalul Monodrame de la Bacău

Regia artistică, scenografia și adaptarea îi aparțin Luminiței Borta, cea care o întruchipează pe Coana Chirița după felul său inepuizabil de a juca și de a fi. În alte roluri încântă foarte tinerele actrițe Andreea Cătușan și Ania Herman. Acuzații incredibile de corupție, situații parcă fără ieșire, o vinovată fără vină, cu final fericit. Muzica și luminile lui Gabriel Cazan asigură suspansul necesar până în ultima clipă. Luminița Borta realizează o adaptare extrem de liberă, cu localizare în Pitești, încât, la un moment dat, e apostrofat și un jurnalist local, celebru pentru reportajele sale de la… înmormântări! Prezent în sală, luat prin surprindere, cu musca pe căciulă, Eduard Tomaziu a izbucnit și el în râs, alături de ceilalți spectatori. Ori va fi fost un nou truc al Luminiței Borta de a interacționa cu publicul său?!

Piesa „Coana Chirița la… D.N.A.” (la care „Jurnalul de Argeș” a fost partener media) va fi reluată, intrând în repertoriul permanent al Teatrului Independent. Oricum, gazdele își țin obiceiul, asigurându-le celor prezenți un pahar de vin bun și degeaba după ultimul gong…

Citește și Luminiţa Borta, o nouă premieră la Teatrul Independent

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *