Web Analytics

CNI investeşte 200.000 de euro în biserica mănăstirii Slănic. Călugării vor încălzire prin pardoseală

de | 2.08.2017 15:25 | Economie

6 SlanicCompania Națională de Investiții, în calitate de beneficiar, a supus licitației modernizarea mănăstirii Slănic, din comuna argeșeană Aninoasa, titularul investiției fiind Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, care acordă cu generozitate suma de aproape 9 miliarde lei vechi pentru încălzire prin pardoseală, tâmplarie de lemn și pardoseli din piatră naturală de travertin.

Justificarea investiției este că va conduce la  însănătoșirea construcției prin lucrări de sistematizare și amenajare a curții, revitalizarea și punerea în valoare a construcției prin lucrări de reabilitare și valorificarea durabilă a potențialului turistic.
Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare a bisericii „Nașterea Maicii Domnului” a Mănăstirii Slănic, din comuna Aninoasa, județul Argeș, construcție ridicată după 1990, este de 893.259 lei fără TVA, conform anunțului publicat pe site-ul achizițiilor publice online. Garanția cerută firmelor pentru participare la licitație este de 8.500 lei acestea fiind condiționate să aibă experiență  în lucrări similare. În caietul de sarcini sunt menționate lucrări de sistematizare a terenului în jurul construcţiei, realizarea de trotuare și rigole de scurgere,  schimbarea instalației electrice, schimbarea tâmplăriei cu termopan, refacerea tencuielilor exterioare și a zugrăvelilor atât la pereți cât și la soclul din beton, reparația șarpantei, schimbarea învelitorii, a jgheaburilor și a burlanelor care trebuie să fie din tablă fălțuită din titan și zinc de culoare gri închis și placări din piatră naturală de travertin. Însă, de departe, cea mai extravagantă solicitare este schimbarea pardoselii și înlocuirea cu una care să permită montarea sistemului de încălzire în pardoseală. Durata lucrărilor va fi de 12 luni de la semnarea ordinului de începere a construcțiilor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii