CNAIR adoptă măsuri de remediere pe licitația A1 Sibiu-Pitești, tronson 3

de | 21.02.2022 08:54 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Constructorul Astaldi și-a retras contestația depusă în urmă cu două săptămâni pentru lotul 3 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, ceea ce înseamnă, practic, deblocarea celui mai mare contract pentru o autostradă din România.

Contestația viza documentația tehnică, cu lacune și erori. „Ce reclamă constructorii? “Profesionalismul” comisiei de evaluare care dă răspunsuri la cererile de clarificări în bătaie de joc, pline de truisme și contradicții care mai mult creează confuzie în loc să lămurească problema. Sau faptul că “documentația” oferită de CNAIR are un foraj cu coordonatele unui lac aflat la 30 km distanță față de traseu. Ori că un studiu geotehnic are doar… coperta! Sau că la Tunelul Poiana, lung de 1,7 km, studiul de fezabilitate din 2008 are doar două foraje, în capete, la o adâncime de 18 metri când autostrada străbate muntele la sub 100 metri, iar normativul cere 9 foraje, minim. Ne-ar trebui câteva pagini doar să spicuim cele mai aberante răspunsuri date de CNAIR și cele mai grave abateri de la normative și lipsuri ale studiilor de teren pe care antreprenorii sunt nevoiți să își fundamenteze o ofertă solidă care să fie și pusă în operă, în realitate, nu doar pe hârtie”, a scris Asociația Pro Infrastructură.

Citește și:Autostrada Sibiu – Pitești: Chinezii, obligați să le plătească peste 10.000 euro actualilor constructori ai tronsonului 4

Însăși decizia CNAIR demonstrează fără echivoc că v-am explicat obiectiv și foarte precis problemele din documentația tehnică și bătaia de joc din răspunsurile la clarificări date de CNAIR în licitațiile Secțiunilor 2 și 3 ale Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești cât și pe Lugoj-Deva lot 2, fiind atacați, fără temei, de către Alin Șerbănescu, “purtătorul de cuvânt” al ministrului Grindeanu – doar un exemplu pe Tion.ro: https://bit.ly/33zVrr7. Solicităm imperios “domnului” Șerbănescu să înceteze cu atacurile gratuite la adresa noastră lansate repetat pe canale media prietene, să renunțe la teoriile conspiraționiste trimise chiar oficial din biroul CNAIR și să informeze corect și complet cetățenii care-l și plătesc, de altfel, a transmis Asociația Proinfrastructură, printr-un comunicat.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole