Web Analytics

A fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia podului peste râul Dâmboviţa

de | 4.02.2021 09:26 | Actualitate, Politica si Administratie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia podului peste râul Dâmboviţa, pe DN 73. Valoarea contractului depăşeşte 33 de milioane de lei, fără TVA.

Noul pod va avea o lungime totală de 170 de metri şi va traversa râul Dâmboviţa, în aval de podul istoric  „Podul lui Brâncoveanu” , care este monument istoric şi nu poate fi nici modernizat, nici demolat.

## COMUNICAT DE PRESĂ – CNAIR:

„Luni, 01 Februarie 2021, CNAIR a desemnat câştigătorul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare şi execuţie în vederea realizării obiectivului: Pod peste râul Dâmboviţa pe DN 73, km 78+519”. Ofertantul desemnat câştigător este SC MARISTAR COM SRL, cu preţul de 33.804.451,85 Lei fără TVA”, a transmis, marţi, CNAIR.   Durata contractului va fi de 5 luni – perioada de proiectare şi 10 luni pentru execuţia lucrărilor, iar perioada de garanţie a lucrărilor va fi 5 ani. de tip arc metalic cu calea sus. De asemenea, sunt prevăzute subtraversare a rampei Piteşti printr-un pasaj de beton armat cu lungimea de 15 m şi lăţimea de 5 m, pentru accesul la proprietăţi pe un drum local, şi amenajarea a două intersecţii la DN 73 pentru accesul spre centrul localităţii Podul Dâmboviţei.  Conform CNAIR, podul existent de pe DN73 la km 78+519 „Podul Dâmboviţei” este din zidărie din moloane de piatră a cărui construcţie s-a finalizat în anul 1886 şi a fost declarat monument istoric.  

CITEȘTE ȘI: O nouă sesiune de admitere în cele două Școli Militare de Subofițeri Jandarmi din Drăgășani și Fălticeni

„În soluţia promovată, podul nou are o lungime totală de 170,00 m şi traversează râul Dâmboviţa, în aval de podul istoric, printr-o deschidere de 100,00 m, încadrată de două deschideri marginale de câte 35,00 m fiecare. Lungimea totală a proiectului va fi de 760.00 m (pod peste râul Dâmboviţa şi rampele de acces), prin această investiţie realizându-se o variantă de ocolire a centrului localităţii Podul Dâmboviţei”

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii