Web Analytics

Cluj-Napoca, orașul de miliarde! Primăria pregătește o investiție de 2 miliarde de euro. Boc: „Dacă suntem destul de deştepţi, ne modernizăm oraşele prin fonduri europene”

de | 18.10.2020 21:40 | Actualitate, Bani europeni, Economie, Politica si Administratie

Clujul așteaptă proiecte în valoare de două miliarde de euro din fonduri europene, alocate pentru modernizarea orașului, anunță Emil Boc

Primarul Clujului vrea să urmeze conceptele care au fost promovate la Bruxelles, precum orașele verzi, reziliența și digitalizarea. Modernizarea, atât din punct de vedere al tehnologiei, cât și a traiului, condițiilor de mediu, sănătății populației.

„Să rămânem la aceste concepte – verde, digital, rezilienţă – pentru că este vorba de calitatea vieţii. Din această perspectivă, banii vin de la Bruxelles, proiectele şi planurile vin de la noi. Dacă avem planuri, putem avea succes. De exemplu, în Cluj-Napoca am implementat proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro, iar acum implementăm proiecte în valoare de alte 200 de milioane de euro. De asemenea, chiar acum pregătim proiecte în valoare de două miliarde de euro. Încercaţi să folosiţi banii europeni ca pe o sursă alternativă de investiţii pentru a moderniza oraşul. Pentru că, din păcate, bugetul nostru nu este foarte mare. Bugetul nostru pentru investiţii este mai mic de 100 de milioane de euro pe an. Dar am dublat acest buget folosind fonduri europene. Deci acestea sunt sfaturile mele: identificaţi avantajele competitive, promovaţi oraşul prin aceste avantaje şi aduceţi bani. Şi ţineţi banii în comunitate cât de mult puteţi, este important”, declară Emil Boc potrivit Business Magazine.

Citește mai departe pe monitorulcj.ro, parte a rețelei de știri naționale Presshub

 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii