Web Analytics
scris marți, 11.06.2024

Clotilde Armand, plângere la Parchet pe numele șefului AEP pentru abuz în serviciu și instigare la fals

Candidată la Sectorul 1 pentru un nou mandat de Primar, Clotilde Armand acuză modul defectuos în care s-au desfășurat alegerile. În acest moment scorul electoral obținut o plasează pe locul al doilea. Armand a depus o plângere la Parchet pe numele președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzându-l de abuz în serviciu pentru modul defectuos în care s-au desfășurat alegerile, dar și de instigare la fals în acte. Armand insistă ca voturile să fie renumărate în anumite secții de votare.

Clotilde Armand, plângere la Parchet pe numele șefului AEP pentru abuz în serviciu și instigare la fals

„Toni Greblă a patronat un adevărat haos electoral”, a spus Clotilde Armand, subliniind că membrii secțiilor de votare au fost supuși unei oboseli infernale, fiind nevoiți să aștepte și câte 30 de ore în tot procesul de vot și predare a buletinelor de vot. „Pe fondul oboselii, membrii și președinții secțiilor de votare au fost obligați să întocmească niște procese verbale cu falsuri grosolane. Am semnalat nenumărate probleme, nenumărate nereguli, totul pe fondul oboselii. Oamenii au așteptat și câte 30 de ore, pe secții, apoi ca să numere buletinele, apoi alte ore la cozi ca să predea sacii cu voturi. Unii au așteptat și câte 8 ore să fie preluați sacii, după ce au stat o zi întreagă în secțiile de votare”, a comentat Clotilde Armand.

Citește și: Elena Lasconi, despre o eventuală candidatură la șefia USR: Nu exclud, voi lua decizia săptămâna aceasta

Aceasta a spus că nici sistemul informativ de centralizare a voturilor nu funcționa vineri, motiv pentru care și la această oră mai sunt secții care n-au finalizat predarea proceselor verbale. „La ora actuală se face presiune la președinții de secții să închidă totul chiar daca sunt multe nereguli si procesele verbale nu corespund cu ceea ce s-a votat”, a spus Clotilde Armand, subliniind că este necesar să fie renumărate voturile în anumite secții. „Trebuie renumărate buletinele din anumite secții, unde realitatea nu corespunde cu ce s-a votat. Sunt cazuri în care anumite rezultate au fost trecute în procesele verbale la alt candidat, cazuri cu buletine neștampilate…Aceste alegeri au fost profund viciate de modul de organizare. Mesajul meu, pentru că sunt și eu obosită, este că nu am o problemă să recunosc un rezultat, dar aceste alegeri trebuie să fie corecte. Dacă alegerile sunt fraudate de ce să ne mai ducem la vot. De aceea e necesar ca în mai multe secții cu rezultate încărcate, unde au fost semnalate falsuri grosolane, să fie renumărate buletinele de vot”, a spus Clotilde Armand.

Citește și: Anca Molnar, make-up artistul vedetelor, a murit la doar 35 de ani

Ea mai spune că a avut oameni pe secții care au văzut cum unii reprezentanți PSD ar fi controlat în sacii cu buletine de voturi, că s-au făcut poze, iar jandarmii au insistat ca imaginile să fie șterse. De aesmenea, Clotilde Armand mai spune că sistemul informatic era deficitar, cu „chei care nu se închideau”: „Nu funcționau cheile iar sistemul devenea funcțional doar când se schimbau cifrele. S-au pus niște cifre din pix ca să fie conforme celor dorite de candidați. Sistemul informatic a fost neconform”.

Scorul dintre Clotilde Armand (USR) și George Tuță, candidatul susținut de PSD și PNL, este foarte strâns, astfel că ambele partide clamează victoria. Datele Autorității Electoral Permanente arată că George Tuță (PNL) este câștigător cu circa 500 de voturi diferență.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Argeș. Minoră dispărută

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung desfășoară cercetări, în urma sesizării din...

Ultimele articole

Argeș. Minoră dispărută

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung desfășoară cercetări, în urma sesizării din...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită