Web Analytics

Clădirea Primăriei Pitești, iluminată în roșu ca semn al solidarității în lupta împotriva tuberculozei

de | 23.03.2022 16:08 | Actualitate

Pe data de 24 martie 2022, Fundația ”Romanian Angel Appeal” (www.raa.ro) împreună cu celelalte organizații membre ale Parteneriatului StopTB Romania vor marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei.

Primăria Pitești, în calitate de partener StopTB Romania și aliat în eforturile de reducere a efectelor tuberculozei asupra sănătății comunității, se alătură campaniei de informare, dar și marilor orașe ale lumii care iluminează în roșu clădiri-emblemă și instituții de stat, roșul fiind culoarea luptei împotriva tuberculozei.

Astfel, clădirea primăriei va fi iluminată în roșu în seara zilei de 24 martie 2022, ca semn al solidarității și implicării în lupta împotriva tuberculozei.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei este marcată în toată lumea pe data de 24 martie, pentru a atrage atenția asupra efectelor acestei boli asupra sănătății publice la nivel global.

Citește și Pitești: Ridicarea mașinilor abandonate, dublată de amenzi

În ultimii ani, România a fost țara cu cele mai multe cazuri noi și recidive înregistrate anual dintre țările membre ale Uniunii Europene și între primele șase locuri din regiunea OMS Europa (atât ca număr absolut de cazuri, cât și ca incidență la 100.000 de locuitori). Ultimul raport ECDC, ”Tuberculosis surveillance and monitoring in Europe 2021”, arată că tuberculoza rămâne o prioritate pentru sănătatea publică din România, țara noastră fiind depășită doar de fostele republici din blocul sovietic.

Pandemia COVID-19 a afectat semnificativ programele naționale de control al tuberculozei la nivel global, anulând progresele înregistrate în ultimii 5 până la 8 ani în lupta cu această afecțiune. Și în România, accesul la servicii medicale, de diagnostic și tratament pentru pacienții cu TBC, a fost mult îngreunat, atât de restricțiile de deplasare, cât și de incapacitatea spitalelor de a gestiona în același timp criza COVID-19 și pacienții cronici.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *