Web Analytics

CJ Argeș: Vizită de lucru pe șantierul drumului județean 703B Pădureți-Costești

de | 9.06.2022 19:07 | Actualitate

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a efectuat astăzi o vizită de lucru pe șantierul drumului județean 703B Pădureți-Costești. Pe teren, oficialul Consiliului Județean s-a întâlnit cu primarul orașului Costești, Ion Baicea, și primarul din Lunca Corbului, Gheorghe Drăgan, precum și cu toți factorii implicați în investiție, fiind abordate mai multe probleme care au fost centralizate în ultima perioadă. S-a discutat despre canalizare, despre amenajarea podețelor de acces la fiecare gospodărie și, dacă sunt cereri, inclusiv pentru proprietățile agricole.  

Inițial, valoarea investiției în acest drum a fost de 25 de milioane de lei, însă foarte probabil aceasta va crește, având în vedere evoluția prețurilor. Vicepreședintele CJ Argeș a dat însă asigurări că drumul va fi finalizat, fiind de o mare importanță pentru locuitorii din sudul județului. În acest sens, drumul va fi finanțat și prin programul Anghel Saligny, aflându-se în fruntea listei de priorități depuse de Consiliul Județean.   

”Ne aflăm pe drumul județean 703 B, Pădureți- Costești, o investiție a Consiliului Județean Argeș. Este vorba despre un drum foarte important pentru sudul județului, care face legătura între Lunca Corbului și Costești. Cu această ocazie vreau să le dau asigurări celor care în ultima perioadă au semnalat pe rețelele de comunicare, prin adrese la Consiliul Județean sau prin presă că lucrările au fost întrerupte că, de fapt, lucrările continuă. Mai mult, această investiție a pornit inițial cu fonduri de la Consiliul Județean, însă acum așteptăm și finanțarea din programul Anghel Saligny. Drumul acesta este primul pe lista de priorități a Consiliului Județean Argeș, așadar are 100% finanțare și cu siguranță va fi făcut.  

Citește și FC Argeș pune în vânzare abonamentele pentru sezonul 2022-2023. Vezi prețurile

Toți cei are vor dori să ajungă de la Lunca Corbului sau din alte zone din sud la Costești sau la București, vor folosi acest drum și nu vor mai ajunge la Pitești. Este un drum de importanță strategică pentru CJ Argeș.  

Astăzi am fost prezent pe șantier împreună cu primarii din Costești și Lunca Corbului, ne-am întâlnit cu proiectantul, cu antreprenorul și dirigintele de șantier și am discutat despre toate problemele care au  fost centralizate în această perioadă de timp. Căutăm soluții și le vom rezolva pe toate. Accesul va fi făcut la toate proprietățile. Toate gospodăriile și toate proprietățile unde se face solicitare, inclusiv agricole, vor avea acces. De altfel am discutat acum și aceste aspecte și alte probleme care țin de scurgerile de ape pluviale, probleme tehnice, astfel încât la sfârșitul anului viitor să putem circula în condiții normale pe acest drum. Preconizăm că investiția, care inițial a fost de 25 de milioane de lei, ar putea ajunge undeva în jurul sumei de 30 de milioane de lei, având în vedere evoluția prețurilor la materialele de construcții, dar cetățenii pot sta liniștiți pentru că avem finanțarea asigurată”- Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș. 

Acest drum este al treilea drum județean care face legătura cu orașul Costești modernizat, în ultimii 5 ani, de Consiliul Județean Argeș.  

☑Sectorul de drum pe care se execută lucrări are o lungime de aproximativ 10 km și începe de la km 48+975 (Lunca  Corbului) până la km 59+065 (Costești). 

Lucrările propuse a se executa pe DJ 703B vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de circulație și a fluenței traficului și vor influența benefic zona din punct de vedere socio-economic.  

☑Pe lângă asfaltarea propriu-zisă a drumului județean, în cadrul proiectului sunt prevăzute și lucrări de reparații la cele trei poduri existente pe traseu, și anume:  

# Pod km 56+959 (km 57+413 cf. Cadastru) – peste râul Valea Copacilor   

# Pod km 58+046 (km 58+493 cf. Cadastru) – peste râul Valea Copacilor  

# Pod km 58+501 (km 58+975 cf. Cadastru) – peste râul Teleorman. 

☑Constructor: Asocierea S.C. Valah Construct Grup S.R.L. (lider de asociere), S.C. Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L. și S.C. H.V.I.D. Consulting Group SRL.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Pe DJ 508, au început de peste un an și jumătate și drumul ăla nu-l mai termină. Sunt vreo 4 km! Pe DJ 503, la Slobozia, e tot așa de prin iarna. Hai că e bine! Pe melc l-a prins radarul!

    Răspuns
  2. Dacă știți ca nu sunteți în stare sa terminați un drum, de ce va mai apucați de el
    …? ..Ca apoi sa spuneți ca nu aveți bani….

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *