Web Analytics

CJ Argeş a onorat din nou valorile judeţului la Gala „10 pentru Argeş”

de | 14.12.2017 09:07 | Politica si Administratie

18 Gala02Pentru a onora valorile județului Argeș, Consiliul Județean Argeș a organizat pe 8 decembrie la Hotelul Ramada, cea de-a doua ediție a Galei „10 pentru Argeș”. Astfel, zece argeșeni, din domeniile –  Mediu de afaceri, Educație, Sport, Sănătate, Administrație, Cultură, Cercetare, Social, Protecția mediului – turism,  Promovarea Argeșului – au primit recunoașterea comunității argeșene, în baza nominalizărilor Comitetului de Excelență, ale consilierilor județeni, instituțiilor de învățământ și cultură din Argeș și din partea mediului de afaceri.

Peste 400 de invitați-parlamentari, autorități locale, oameni de afaceri, artiști și sportivi-au fost prezenți la eveniment. Anul acesta, manifestarea s-a desfășurat sub egida „Respect pentru Valorile Naționale”, un proiect inițiat în 2017 de Consiliul Județean Argeș, Academia Română și DACIN SARA, cu scopul de a redescoperi și readuce în atenția publică valorile naționale, din domenii precum știință, istorie, literatură, cinematografie, teatru, muzică, precum și sub egida „Fabricat în Argeș”.

Ministrul Culturii s-a numărat printre premianți

La fiecare dintre secţiuni au existat câte trei nominalizări, dintre care a fost ales un câştigător, însă, fiecare dintre nominalizaţi, în parte, poate fi considerat un învingător.
„Argeșul are foarte multe valori și elite care merită promovate, prezentate și susținute, mai ales că activitatea multora dintre ei nu este suficient de mediatizată. Asta încercăm noi să facem prin „Gala 10 pentru Argeș”, precum și prin celelalte două proiecte ale Consiliului Județean Argeș, „Fabricat în Argeș” și „Respect pentru Valorile Naționale”, a declarat în deschiderea Galei de Excelență preşedinte Consiliul Judeţean Argeş, Dan Manu.
La categoria ADMINISTRAȚIE au fost înmânate două trofee, respectiv ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, și fostului ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu – ambele pentru Ansamblul Conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”).
În luna noiembrie 2017, Ministerul Culturii a achiziționat, prin Hotărâre de Guvern, Vila Florica, salvând astfel unul dintre cele mai importante bunuri de patrimoniu național care, de acum, se află în patrimoniul statului român.
Trofeul „Omul de fier” la categoria SĂNĂTATE a fost acordat doctorului Horia Trăilă – medic radiolog – radiografie intervențională Laboratorul Angiografie SJU Pitești.
Profesorul Octavian Dumitrașcu – cadru didactic al Colegiului Național, „Dinicu Golescu”, Câmpulung, profesor pregătitor al elevilor participanți la etapa națională și internațională de informatică a câștigat, pentru al doilea an la rând, trofeul la secțiunea EDUCAȚIE, pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadele naționale și internaționale obținute cu elevii săi, membri ai lotului național al României.

Lactate Brădet a câștigat trofeul la categoria „Mediul de Afaceri”

18 Gala03La categoria MEDIUL DE AFACERI, trofeul a fost oferit societății Lactate Brădet, unul dintre cei mai importanți procesatori de lapte din zona Argeșului, pentru modul în care a reuşit, în 2017, să păstreze pe piaţă un produs de brand al judeţului Argeş, după ce în 2016 a fost ținta celui mai mare scandal privind calitatea produselor.
Trofeul la categoria CERCETARE a revenit în acest an inginerului Dănuț Gabriel Marinescu, conferențiar universitar doctor la Universitatea Pitești – directorul Centrului de Cercetare Ingineria Automobilului (CCIA) și coordonatorul Laboratorului Sisteme alternative de propulsie – Vehicule Electrice si Hibride. Proiectele de cercetare realizate începând cu anul 2002 de către inginerul Dănuț Gabriel Marinescu sunt în domeniul vehiculelor electrice și hibride, construite pe baza unor modele Dacia de serie, din care unele în colaborare cu Renault Technologie Roumanie. Astfel, în anul 2017, în cadrul Centrului de cercetare „Ingineia automobilului” în parteneriat cu mediul economic a finalizat: Realizarea proiectului „Vehicul Electric din clasa compact” denumit Sandero ELECTRON. Implementarea unui sistem de încărcare inductivă (Wireless) pe conceptul ELECTRON.
La categoria PROTECȚIA MEDIULUI – TURISM,  trofeul a revenit Pensiunii „Floarea de colț” Nucșoara – deschisă la mijlocul anului 2017.

ÎPS Calinic – premiat la categoria „Cultură”

Eduard Șerban, sportiv legitimat la CSM Pitești, a obținut trofeul la categoria SPORT. La începutul lunii august, Eduard Șerban a câștigat medalia de aur la categoria 90 kg la Campionatele Mondiale de judo pentru cadeți de la Santiago de Chile.
La categoria CULTURĂ, trofeul a revenit Înalt PreaSfinției Sale Calinic  Argeșeanul, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. În 2017 s-a împlinit o jumătate de mileniu de la sfinţirea Mânăstirii Argeşului, ctitoria lui Neagoe Basarab, construită pe locul primei Mitropolii a Ţării Româneşti. Astfel, în luna septembrie, la Mănăstirea Curtea de Argeș, a avut loc aniversarea a 500 de ani de la sfinţirea bisericii Mănăstirii Curtea de Argeş.
Pentru implicarea activă în viața socială a comunității, societatea DANBRED Slobozia a obținut trofeul la categoria SOCIAL. Societate comercială cu capital privat danez/român ce  activează în zootehnie, DANBRED Slobozia este profund implicată în activitatea socială a localităților din zona de sud a județului.
La categoria Promovarea Argeșului, trofeul i-a revenit președintelui Federația Română de Kaiac Canoe, Ioan Bîrlădeanu, pentru promovarea sportului cu vâsle și a județului Argeș în toată lumea, cu prilejul desfășurării, în perioada 26 – 30 iulie, la Complexul Sportiv Național Bascov – Budeasa, a Campionatelor Mondiale de Kaiac Canoe Sprint Juniori si Tineret U23.
Partea artistică a Galei „10 pentru Argeș” a fost și ea una specială, fiind asigurată de Nicu Alifantis, Nico și Marius Bălan, Elena Sima, Gina Pavel&Getic Band, orchestra estradă a Teatrului Al. Davila, corul de copii Carmen Argessi, Eduard Leață-chitară, dansatorii Andreea și Mihai Dragnea, Mădălina Lupu, Cătălin Iancu jr., Ștefan Badea, Cezar Ioan Mircea și Corala Ars Nova.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii