Web Analytics

Ciudat, foarte ciudat!… Patronul de la Hanul Valea Ursului s-a împăcat cu hoţii care i-au furat un seif cu 260.000 lei

de | 27.02.2020 13:36 | Dezvăluiri

La sfârșitul lui noiembrie 2018 făcea ocolul țării știrea conform căreia un seif cu suma de 260.000 lei a fost furat de la Hanul Valea Ursului. Autorii furtului – Constantin Ivan și Cosmin Bălșanu – au fost prinși după mai bine de trei luni de la comiterea faptei. Iar unul dintre ei – Cosmin Bălșanu – a fost condamnat în ţară şi în mai multe ţări din Uniunea Europeană pentru furturi şi conducere fără permis, executând în total aproape 12 ani de închisoare.

Florea Drăguț: „S-a recuperat prejudiciul, totul e ok”

Autorii furtului seifului au fost trimiși în judecată anul trecut de către procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești. Numai că – surpriză! – după câteva luni procesul a încetat. Motivul? Florea Drăguț, managerul Hanului Valea Ursului, s-a împăcat cu hoții care i-au furat un seif cu 260.000 de lei.
Curioși, l-am contactat pe Florea Drăguț pentru a ne spune care au fost motivele neașteptatei împăcări cu hoții și dacă a fost cumva teama unul dintre motive. “S-a recuperat prejudiciul. S-a rezolvat în instanță. Totul e OK. Nu știu mai multe, avocata mea știe mai multe…”, ne-a declarat Florea Drăguț, care nu a dorit să ne comunice și numele avocatei din proces.
Pentru unul dintre hoți – Cosmin Bălșanu – problemele nu s-au încheiat. El a fost judecat într-un alt dosar faimos, după ce în 2018 a condus un Porsche Panamera fără permis și a scăpat inițial, după ce polițiștii au tras trei gloanțe în mașină, fiind prins după aproape 100 km, în Dâmbovița. Inițial, Bălșanu a fost condamnat în iulie 2019 de către magistrații Judecătoriei Pitești la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Nemulțumit, Cosmin Bălșanu a făcut apel; apel au făcut și procurorii. Drept urmare, la finalul anului trecut, judecătorii de la Curtea de Apel Pitești au decis, iar hotărârea e definitivă, ca pedeapsa aplicată lui Cosmin Bălșanu să fie majorată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Cum a fost furat seiful de la Valea Ursului

Legat de cazul de la Hanul Valea Ursului, seiful a fost furat în noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2018, iar polițiștii au fost sesizați de către patronul de la Hanul Valea Ursului pe 26 noiembrie 2018.
După cum precizează procurorii, cei doi hoți au cărat cu mașina la locuința lui Cosmin Bălșanu seiful furat, în care se aflau 160.000 lei, 15.000 dolari și 5.300 euro.
La locuința din Ștefănești a lui Cosmin Bălșanu, cei doi au forțat și tăiat seiful cu un baros și un polidisc. După ce l-au golit de bani, Constantin Ivan și Cosmin Bălșanu l-au transportat cu o altă mașină (aparținând soției lui Bălșanu) la un canal de colectare a apei din Ștefănești.
Cu o parte din banii furați, Cosmin Bălșanu și-a cumpărat un bolid de lux de 30.000 de euro. Cosmin Bălșanu este în stare de recidivă. Condamnat de Curtea de Apel Pitești pentru conducerea unui vehicul fără permis, acesta fusese eliberat condiționat pe 13 decembrie 2016, cu un rest rămas de executat de 599 zile.
Până acum, Cosmin Bălşanu a fost condamnat în ţară, în Italia și în Marea Britanie pentru furturi şi conducere fără permis, executând în total aproape 12 ani de închisoare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. este logic ce s a intamplat…de ce s-au impacat partile implicate….
    managerul de la Hanul Valea Ursului….NU PUTEA JUSTIFICA banii din seif….
    iar hotii l-au presat cu cine stie ce informatie…..
    E la fel ca n banul acela cu scretarul de partid jefiut de banii si bijuurile din seif…fiind luat la intrebari de ORGANE….. a dat-o din colt in colt…ca nu putea justifica nimik