Web Analytics

CIUCĂ: „Compensare cu 90% a preţului medicamentelor pentru pensionarii cu venituri de până la 1.429 lei/lună”

de | 28.12.2021 22:50 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Plafonul veniturilor până la care pensionarii vor beneficia de compensare cu 90% a preţului medicamentelor se va majora, începând cu 1 ianuarie 2022, la 1.429 lei/lună, a anunţat, marţi, premierul Nicolae Ciucă, conform Agerpres.

Citește și: Atenție! Norme noi în UE privind protecția avertizorilor de integritate

„Aproape jumătate de milion de pensionari riscau să piardă dreptul la compensarea medicamentelor odată cu majorarea cu 10% a punctului de pensie începând cu data de 1 ianuarie. Vom creşte plafonul veniturilor până la care pensionarii vor beneficia de compensare cu 90% a medicamentelor. Începând cu 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri până la 1.429 de lei pe lună inclusiv, vor beneficia de această măsură de sprijin”, a spus Ciucă înaintea şedinţei de guvern.

Potrivit proiectului de hotărâre care va fi analizat, marţi, în şedinţa de guvern, de la 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială de până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, vor beneficia de compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor.

Citește și: Noi proteste în toată țara: Salariații OMV PETROM continuă pichetările în stradă

În prezent, de acest program beneficiază cei cu pensii de până la 1.299 lei/lună.

Articol preluat din ziarul Bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii