Web Analytics

Dr. Cîrstoveanu de la „Marie Curie” va implementa sistemul digital la spitalul de la Mioveni

de | 17.04.2019 11:34 | Politica si Administratie

Noul spital de la Mioveni, preconizat a fi gata în această vară, investește semnificativ în tehnologie pentru a îmbunătăți calitatea actului medical pentru viitorii pacienți. Drept dovadă, săptămâna trecută, la invitația primarului Ion Georgescu, o echipă medicală de specialiști, condusă de neonatologul argeșean Cătălin Cîrstoveanu, supranumit «Îngerul copiilor», șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul “Marie Curie”, a vizitat noul spital din Mioveni. Și asta pentru că la Mioveni se dorește a se pune bazele unui avansat sistem informatic digital. Iar sistemul care urmează a fi implementat la Mioveni funcționează, în prezent, nu doar în marile spitale europene, ci și la Spitalul Marie Curie din București, unde a fost introdus chiar de doctorul Cârstoveanu.

Telemedicină la Spitalul Mioveni

Rolul acestui sistem informatic digital este să monitorizeze și securizeze starea de sănătate a pacienților critici, aflați în blocul operator, în compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă și în Unitatea de Primiri Urgențe, de unde colectează o serie de date de la nivelul patului fiecărui pacient, precum și alte sisteme vitale. Rezultatele interpretate sunt transmise în timp real personalului medical din camera de comandă și monitorizare. Sistemul informatic amintit este parte a sistemului de telemedicină și poate fi utilizat în acest scop. “Organizarea spațiilor, montarea echipamentelor informatice și medicale, dar și cursurile de pregătire cu personalul de specialitate de la Spitalul Mioveni vor fi realizate tot de echipa condusă de dr. Cătălin Cîrstoveanu, şeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul «Marie Curie», cărora le mulțumim pentru marele ajutor oferit”, precizează Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni.

Dan Manu: “Acest spital va revoluționa medicina în Argeș”

Neonatologul argeșean Cătălin Cîrstoveanu, născut în Pitești, este renumit pentru realizările sale profesionale. Dovadă că și președintele Consiliului Județean, dr. Dan Manu, a salutat venirea acestuia la Mioveni: „Dr. Cătălin Cîrstoveanu a construit cea mai modernă secție de terapie intensivă nou-născuți din sud-estul Europei, în Spitalul Marie Curie din București. A făcut parte dintr-un proiect româno-american în Louisville. Copiii născuți cu probleme medicale grave sau prematur sunt tratați și salvați de acest medic genial. Mulțumesc pentru sfaturile sale, care, aplicate, vor face ca noul spital din Mioveni să se ridice la standarde normale europene. Mulțumesc domnului primar Ion Georgescu pentru ca nu s-a limitat doar la a construi un spital. Acest spital va revoluționa medicina în Argeş și va atrage mulți medici tineri, care vor veni cu cunoștințe de ultimă oră, cu dorința de a salva multe vieți și de a preveni afecțiuni grave. Felicitări! Spor la treabă în continuare!”, a scris președintele CJ Argeș, Dan Manu, pe Facebook.
“Jurnalul de Argeș” a mai scris despre evoluția spitalului din Mioveni și a propus digitalizarea sistemului său medical în articolele „Dacă tot faceţi spitalul viitorului, implementaţi şi un sistem la fel! Ce ziceţi de telemedicină la Mioveni, domnule primar?” și “Spital digital la Mioveni – asta da provocare pentru primarul Georgescu!”, în care prezentam obiectivele spitalului digital și avantajele acestuia. Prin digitalizarea sa, spitalul din Mioveni ar putea fi primul spital public din Argeș care eficientizează și revoluționează procesul medical, integrând tehnologia modernă în relația cu pacienții.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii