Web Analytics
scris joi, 25.01.2024

Ciolacu, promisiuni pentru fermieri: Subvenții majorate pentru motorină 

Premierul a făcut mai multe promisiuni pentru fermierii din România. Șeful Executivului a anunțat joi, în deschiderea ședinței de la Palatul Victoria, că se va introduce o nouă schemă de ajutor pentru crescătorii de animale. Astfel, subvenția pentru motorina folosită în agricultură va fi acordată.

Ciolacu, promisiuni pentru fermieri: Subvenții majorate pentru motorină 

Citește și Alți trei argeșeni, prinși cu căruțele pline cu lemne fără acte!

Marcel Ciolacu  a anunțat lista măsurilor destinate fermierilor care și-au strigat doleanțele în stradă. Premierul a dat asigurări că subvenția acordată pentru motorina utilizată în agricultură se va majora. De asemenea, acesta a precizat că vor fi acordați 100 de euro per animal, în cazul crescătorilor de vite și bivolițe. De un sprijin vor beneficia și crescătorii de porci și păsări.

După valul de proteste în care agricultorii din România și au strigat nemulțumirile, Guvernul a anunțat măsurile care să le sprijine activitatea.

Marcel Ciolacu a precizat că subvenția pentru motorină în agricultură va fi majorată. De asemenea, transportatorii ar urma să primească un sprijin de la stat.

„Adoptăm azi noi acte normative în sprijinul fermierilor, stabilite împreună cu aceștia. După sprijinul de 100 de euro pe hectar pentru fermierii din sectorul vegetal afectați grav de războiul din Ucraina, venim cu o schemă similară pentru crescătorii de animale. Acordăm 100 de euro per animal pentru crescătorii de vite de carne și bivolițe, plus sume proporționale și crescătorilor de porci și păsări. ”, a spus Marcel Ciolacu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *