Web Analytics

Cine vine la pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti

de | 31.01.2017 16:11 | Cultură

constantin Grigore

 

Filarmonica Piteşti organizează, săptămâna aceasta, joi, primul concert simfonic al lunii, cu pagini muzicale aparţinând lui Ludwig van Beethoven. Alături de pianistul Mihai Ungureanu, revine la pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti dirijorul Constantin Adrian Grigore.

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Adrian Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski“, din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi şi a participat la masterclassuri la Viena şi Varşovia.

Constantin Adrian Grigores a  susţinut concerte cu  Orchestra Naţională a Republicii Moldova, Filarmonica din Kielce şi Orchestra de cameră R-20 din Weoclaw, ambele din Polonia. În 2009, a dirijat Bucharest Symphonic Pops, la concertul susţinut, la Bucureşti, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, de Al Bano şi Montserrat Caballe.

Cât despre Mihai Ungureanu, solistul Filarmonicii din Craiova, trebuie amintit că a colaborat cu toate orchestrele simfonice din ţară, a concertat în centre culturale renumite din Europa, America (în SUA şi Canada a susţinut recitaluri de succes) şi Asia (Japonia, Iran). A fost distins cu Premiul ATM (Premiul Criticii Muzicale pe anul 1986). Mihai Ungureanu a realizat înregistrări discografice la Electrecord, la Casa de discuri Hasted-WDR 3 (Germania) şi la Casa de discuri Bella Musica (Freiburg). A susţinut turnee în Argentina, Bulgaria, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Iugoslavia, Macedonia, Moldova, Austria, Polonia, Elveţia, Spania, Cehia, Ungaria, SUA, Canada şi Japonia. Repertoriul lui Mihai Ungureanu cuprinde cele mai mari opere clasice, cu concerte de pian de la Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Liszt, Dvorak, Rachmaninov, Ceaikovski şi pînă la Gershwin.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii