Web Analytics
scris sâmbătă, 23.12.2023

Cine sunt primii oameni de pe Threads. Liber la înjurături pe rețea 

Threads e o rețea socială făcută de Meta (Facebook) în vara lui 2023. Ar trebui să concureze cu X (Twitter), dar și cu TikTok, așa că e copiată din ambele părți. În România a intrat pe 14 decembrie și, în cele ce urmează, am să încerc să fac o radiografie a ceea ce poți găsi acolo până în acest moment.

Cine sunt primii oameni de pe Threads. Liber la înjurături pe rețea 

Citeşte şi Cu cât cresc salariile la Dacia în 2024. Negocieri finalizate

Am intrat pe Threads la două zile după lansare, pentru că sunt curios să aflu cum mai vrea firma lui Mark Zuckerberg să mai profite un pic de utilizator, să mai livreze reclame de tot felul și să ne mai dea ceva de făcut cât ne prefacem că suntem la muncă, la școală, la masă cu oameni.

Cât am stat pe Threads mi-au venit în cap aceste versuri de la Nelu Vlad: „Prin restaurante, baruri, cafenele și localuri, Doamne, ah, ce viaţă mai duceam”. Că așa e rețeaua asta la început de drum: haotică, fără reclame, te poți certa cu cine vrei și încă nu par prea active filtrele de shaming sau bullying sau orice altceva ai mai întâlnit pe Instagram, Facebook.

E o schemă, desigur, să spună lumea ce-are pe suflet, să-i placă, apoi să vină Meta cu reclamele, cu conținutul brand friendly. În perioada asta de început, Threads e ca internetul anilor 2000, până prin 2015.

Deși Threads a fost lansată în vară, n-a fost și pentru țările din Uniunea Europeană, deoarece Meta cam abuza de felul în care îți făceai cont și de datele tale. Unii, desigur, au găsit căi de-a o folosi. Dar gata, e disponibilă oficială. Până și Joe Biden, președintele SUA, și-a făcut cont. Probabil că-n ideea asta și niște politicieni locali s-au aruncat să fie acolo. Chiar și Mircea Geoană, deocamdată angajat la NATO, dar posibil politician de anul viitor.

Sursa: Hotnews

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *