Web Analytics

Cine va participa la slujba închinată Regelui Carol al II-lea

de | 8.03.2019 13:26 | Actualitate

 

Osemintele Regelui Carol al II-lea vor fi mutate, sâmbătă, din cripta aflată curtea Mănăstirii Curtea de Argeş, în noua criptă din necropola Catedralei arhiepiscopale de la Curtea de Argeş, acolo unde se odihnesc Regele Mihai şi Regina Ana.

La slujba vor participa mai multe personalități. „Până la ora această au confirmat prezența ASR Radu, ASR Maria și ASR Sofia, Ministrul Culturii și Identității Naționale, dl Ministru Secretar de Stat Victor Opaschi, dl Răzvan Theodorescu.

După slujba de înmormântare, în jurul orei 12:45, sicriul cu rămășițele pământești ale regelui Carol al II-lea, va fi purtat spre Necropola Regală din incinta Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeș, unde se va desfășura ceremonia privată de punere în criptă.

De asemenea mai sunt așteptați să participe la ceremonie ambasadorii Marii Britanii, Portugaliei, Germaniei și Braziliei, precum și invitați din Parlamentul României, Academiei Române, Uniunea Arhitecților, BNR și alte instituții centrale și locale” a declarat, pentru Jurnalul de Argeş, ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului.

Funeraliile Regelui Carol al II-lea, 1953 Sursă Youtube, Casa Regala a Romaniei

Copyright: British Pathe

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii