Web Analytics

Cine este noul șef al Consiliului Superior al Magistraturii

de | 5.01.2023 17:51 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Judecătorul Daniel Grădinaru, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost ales, joi, 5 ianuarie, cu unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Iar în funcţia de vicepreşedinte a fost ales procurorul Daniel Horodniceanu.

Citește și: Șefa instanței supreme spune că pensiile speciale sunt „o garanţie pentru o judecată corectă, onestă, imparţială” a cetățeanului

Daniel Grădinaru a fost, printre altele, judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia penală, unde a îndeplinit şi rolul de purtător de cuvânt, promovând apoi la instanţa supremă. Daniel Horodniceanu a condus DIICOT în perioada 2015/2018.

Cu prilejul alegerilor de joi, vicepreședintele Daniel Horodniceanu a spus că alegerea conducerii CSM cu unanimitate de voturi este un „semnal de forţă” al judecătorilor şi procurorilor pentru un nou CSM, care „a început aşa cum ar fi trebuit să înceapă”.

CSM are 19 membri: nouă judecători şi cinci procurori aleşi de magistraţi în adunările generale ale instanţelor şi parchetelor, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept – ministrul Justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general al României. Mandatul membrilor aleşi este de şase ani, fără posibilitatea reînvestirii.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *