Web Analytics

Cine este Milan Mitrovic, noul antrenor principal al echipei de baschet a Piteştiului

de | 2.06.2022 12:12 | Actualitate, Sport

BCM U Pitești a anunțat week-end-ul trecut încheierea relațiilor contractuale cu antrenorul Tudor Costescu. După doi ani la Pitești, timp în care a dus echipa pe locurile 3 și 4 în campionat, Costescu a plecat la Rapid București. Tudor Costescu este unul dintre cei mai apreciați tehnicieni de către fanii piteșteni, de numele său legându-se ultimele performanțe ale echipei: o Cupă a României și o Supercupă în 2012, plus medaliile de bronz de anul trecut și locul 4 obținut anul acesta în condiții speciale, după un sezon regulat foarte bun.
În locul lui Tudor Costescu, piteștenii l-au înregimentat pe Milan Mitrovic.

Citește și Baschet: Prima semifinală de campionat cu public la Pitești după 15 ani

Acesta este de trei ori campion al României și unul dintre cei mai apreciați tehnicieni sârbi. Milan are 41 ani și este un cunoscut al baschetului masculin din țara noastră. Este cel mai longeviv asistent din Liga Națională, cu 7 ani petrecuți alături de CSM Oradea. Mitrovic a venit la Pitești de la Zielona Gora, formație alături de care a cucerit Super Cupa Poloniei și a participat în puternica VTB League. În România, Milan a câștigat trei campionate și a disputat patru finale, a câștigat o Supercupă din trei disputate și a înregistrat cinci prezențe (patru consecutive) în finala cupei.

La Oradea, noul antrenor principal al vulturilor a strâns prezențe în Basketball Champions League. În sezonul 2020-2021, Mitrovic a cucerit medalia de bronz în FIBA Europe Cup. Fost jucător și membru al Federației de specialitate a Serbiei, el a fost organizator al clinicului de antrenori de la Belgrad. Milan este licențiat ca antrenor la cel mai înalt nivel, în Serbia, din 2010. De asemenea, el are licență eliberată de FIBA pentru funcția de antrenor la orice nivel.

Citește și Echipa de baschet a Piteștiului a ajuns la 21 de victorii în actualul sezon

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *