Web Analytics
scris miercuri, 22.05.2024

Cine este câștigătorul modernizării Drumului Național 73, Culoarul Rucăr-Bran 

Constructorul ARL Cluj (parte a grupului Strabag) va fi desemnat câștigător al contractului pentru modernizarea DN 73 Câmpulung-Fundata, după reevaluarea ofertelor, conform surselor Economedia.
Citește și: Copil de 8 ani, căzut din telescaun în stațiunea Straja. Era însoțit tot de un minor

Cine este câștigătorul modernizării Drumului Național 73, Culoarul Rucăr-Bran 

La peste un an de la lansarea licitației,după trei contestații admise la CNSC (detalii aici) și după reevaluarea ofertelor, CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov i-ar fi desemnat pe clujeni câștigători ai contractului de aproape 500 milioane lei. Rămâne de văzut dacă după redesemnare se va intra într-o nouă rundă de contestații. Deocamadată, în SEAP, termenul oficial CNAIR pentru finalizarea reevaluării ofertelor este 17 august 2024. Pentru lotul mai ușor din județul Brașov constructorul român Viarom a început organizarea de șantier în martie.Primul Contract pentru reabilitarea DN 73 Piteşti – Braşov (aproximativ 103 km) a fost semnat în 2011 cu asocierea Azvi – Straco pentru 275 milioane lei, lucrările au început de-abia în 2014 şi s-au blocat la 50%, din cauza proiectului tehnic vechi şi a costurilor de execuţie care nu mai puteau fi acoperite la valoarea reală, potrivit Economedia. 

În august 2023, constructori din România, Bulgaria și Turcia au depus oferte la contractele de aprox. 700 de milioane lei pentru modernizarea a 74 de kilometri dintre Câmpulung, Bran și Brașov, tronsonul din Culoarul Rucăr – Bran unde nu s-au făcut lucrări în cadrul contractului de acum 10 ani cu Azvi. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită