Web Analytics
scris joi, 15.02.2024

Cinci polițiști ai Direcției Permise, trimiși în judecată de DNA pentru fraudarea probei practice la examenele auto

Cinci polițiști ai Direcției Permise din Arad au fost trimiși în judecată de DNA pentru fraudarea probei practice la examenele auto. Cereau între 200 – 400 de euro de la candidați, banii fiind plasați de instructori în portierele mașinilor de examen.

Cinci polițiști ai Direcției Permise, trimiși în judecată de DNA pentru fraudarea probei practice la examenele auto

Citește și: Schimbări importante la examenul pentru permis de conducere

În acest dosar au fost trimise în judecată șapte persoane, sub control judiciar, astfel:

  • Vasilică Mironescu – la data faptelor comisar-șef de poliție;
  • Daniel Bezergheanu – Comisar de poliție;
  • Ioan Gherheș – Inspector principal;
  • Ioan Marian Bozgan – Șef principal;
  • Tiberiu Ionuț Stoica – Agent-șef (toți sunt acuzați de luare de mită);
  • Un instructor auto și administratorul unei școli de șoferi – complicitate la luare de mită.

Alți doi inculpați au fost trimiși în judecată pentru dare de mită, dar DNA nu menționează dacă erau candidați la examen.

Procurorii explică faptul că cei cinci polițiști ai Serviciului Permise de Conducere și Înmatriculări ar fi primit, în perioada 2022 – ianuarie 2023, prin intermediari (instructori auto sau alte persoane de încredere), sume de bani cuprinse între 200 euro – 400 euro, cu scopul fraudării examenelor practice, pentru obținerea permisului de conducere.

DNA precizează că, în timpul examenului auto, la proba practică, polițiștii au favorizat persoanele care ofereau sume de bani, în timp ce “candidații care nu dădeau mită erau conduși pe trasee dificile, astfel încât să aibă cât mai multe ocazii de a comite greșeli și implicit pentru a nu promova proba respectivă”.

Banii erau oferiți de către intermediari fie direct fie prin plasarea acestora în portiera dreapta-față a autoturismului cu care urma să se susțină proba practică. “De cele mai multe ori, înainte de începerea examinării intermediarul l-ar fi atenționat pe polițistul examinator cu următoarele cuvinte: «Puteți avea grijă de cel/cea care este la volan?», acest lucru însemnând pentru examinator că doar acea persoană era dispusă să remită/a remis sume de bani pentru a fi ajutată”, subliniază DNA.

Cei cinci polițiști nu au putut justifica proveniența unor sume de bani cuprinse între 300.000 lei și 206.515 euro, conchide DNA.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *