Web Analytics

Cinci dintre romii care s-au încăierat la Bascov rămân în arest

de | 28.09.2017 16:07 | Actualitate

bataie romi bascovMagistraţii Judecătoriei Piteşti au decis ca 16 dintre romii implicaţi în bătaia care a avut loc marţi, în comuna Bascov, să fie cercetaţi în stare de libertate, sub control judiciar, având interdicţia de a nu părăsi localitatea. Alţi cinci romi din cei 21 reţinuţi pentru 24 de ore vor rămâne după gratii în următoarele 30 de zile.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Mirică Cristea Ninel, zis Nevers, Tănase Mihai, zis Banea, Dragomir Ionuţ, zis Ursu, Dragomir Stelică Marin, zis Şerif, Tănase Nicolae-Cosmin, zis Samir, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.09.2017 până la data de 26.10.2017, inclusiv”, se arată în hotărârea pronunţată de Judecătoriea Piteşti.

Marţi dimineaţă, două clanuri de ţigani au pornit un scandal în centrul comunei Bascov, folosind bâte, topoare şi cuţite. Pentru a detensiona situaţia, oamenii legii au fost nevoiţi să tragă opt focuri în aer. Şase maşini au fost avariate în urma conflictului. Miercuri dimineaţă, zeci de poliţişti şi mascaţi au descins la locuinţele unora dintre romii implicaţi în conflict. Oamenii legii au efectuat şapte parecheziţii în Piteşti şi în Schiau, Bascov, după ce romii reţinuţi s-au acuzat reciproc că ar fi autorii unor furturi.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii