Web Analytics
scris joi, 09.11.2023

Cinci braconieri, reținuți în Argeș! Hăituiau vânatul cu ogari, noaptea!

Cinci bărbați, cu vârste ce pornesc de la 20 de ani, până la 47 de ani, bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni de braconaj, au fost reținuți de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș în urma cercetărilor desfășurate în două dosare penale.

Cinci braconieri, reținuți în Argeș! Hăituiau vânatul cu ogari, noaptea!

Citește și: S-a spânzurat soția primarului de la Boțești

Totodată, patru câini, trei dispozitive de iluminat și un exemplar de vânat au fost ridicate pentru cercetări, potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș.

Ce s-a întâmplat? În noaptea de 3 spre 4 noiembrie, în jurul orei 3:00, polițiștii din Rociu au fost sesizați prin apel de urgență 112 că un paznic de vânătoare a observat un autoturism la Negrași, în zona Fondului de vânătoare Mozacu, acolo unde mai multe persoane hăituiau vânat.

Autoturismul respectiv a fost depistat pe DJ 503, pe raza comunei Negrași, iar în urma verificării a rezultat că persoana de la volan, în vârstă de 22 de ani, din Slobozia, se afla sub influența alcoolului; avea peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În habitaclul autoturismului respectiv a fost descoperit un câine din raza ogar, precum și un dispozitiv de iluminat pe timp de noapte. În cauză a fost întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj.

Conform sursei citate, din cercetări s-a stabilit că tânărul de 22 de ani, însoțit de un alt bărbat, de 33 de ani, din Slobozia, precum și de doi minori de 14 și 15 ani, s-ar fi deplasat acolo, în baza unei înțelegeri prealabile, unde, cu ajutorul unui câine din rasa ogar și folosindu-se de un dispozitiv de iluminat pe timp de noapte și de luminile autorturismului, ar fi hăituit vânat în scopul capturării.

Marți, 7 noiembrie, după administrarea probatoriului, tânărul de 22 de ani și bărbatul de 33 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Pe 8 noiembrie, față de cei doi a fost dispusă cercetarea sub controlul judiciar pentru 60 de zile.

Dar asta nu e totul. În seara zilei de 5 noiembrie, în jurul orei 20:30, polițiștii din Buzoești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un paznic de vânătoare a depistat mai multe persoane care hăituiau vânat, dintr-o autoutilitară, pe raza comunei Izvoru, în zona Fondului de vânătoare Sitaru.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj. Din cercetări s-a stabilit că în seara respectivă, în jurul orei 20, paznicul de vânătoare a observat autoutilitara pe raza fondului de vânătoare, iar conducătorul acesteia s-a răsturnat pe un teren agricol discuit, în încercarea de a fugi.

Potrivit IPJ Argeș, cel de la volan, de 47 de ani, precum și unul dintre ocupanții mașinii, de 23 de ani, au suferit leziuni ușoare, aceștia fiind însoțiți de un alt tânăr de 23 de ani, și de un bărbat de 39 de ani, toți din Popești.


În autoutilitară au fost descoperite și două dispozitive de iluminat pe timp de noapte, trei câini din raza ogar și un exemplar de vânat din specia iepure, care au fost ridicate de polițiști.


Miercuri, 8 noiembrie, după administrarea probatoriului, trei bărbați, de 47, 23 și 39 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de joi, 9 noiembrie, cei în cauză să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești cu propuneri de luare a unor măsuri preventive.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *