Chiul pe bani, în licee

de | 21.04.2022 11:50 | Actualitate, Culise, Home, Politica si Administratie

La mai multe licee de toate felurile, chiulul elevilor în masă a ajuns un fenomen scăpat de sub control: clase goale, condica semnată, absențe nepuse. Elevii leneși nu mai suportă școala, după pandemie, iar cei mai buni la carte vor să-și facă singuri program, să învețe doar la ce vor. Aranjează pe WhatsApp și chiulesc cu săptămânile, iar la unele materii, ani întregi, dar primesc note din burtă. Mai nou, se dau și multe feluri de burse, pentru care frecvența e o condiție.

Pentru că banii Primăriei nu ajung pentru toți (nici la Pitești), directorii trebuie să aleagă căror elevi dau banii, iar numărul de absențe e și criteriu de departajare. Netrecerea absențelor e, deci, o infracțiune curentă, la care profesorii și directorii sunt siliți de elevi în numele democrației școlare din ultima „perioadă”. Profesorii care pun absențe sunt chiar rău văzuți de diriginți și de unii directori, iar pe elevi și-i fac și mai dușmani.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Politizarea învăţământului naşte… incompetenţi în funcţii de conducere

Acest articol este despre: invatamant,scoala online

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Circulație închisă pe un drum județean din Argeș
Circulație închisă pe un drum județean din Argeș

Circulația pe drumul județean 741, Pitești – Mioveni se închide, miercuri, 25 mai, între orele 8-15. „Circulația pe tronsonul cuprins între km. 0+000 – 1+450 (intersecția de la Școala Specială Valea Mare Ștefănești), va fi închisă pentru lucrări urgente la trecerea la...


Loading RSS Feed