Web Analytics

Chiriloiu s-a jucat de-a stăpânul de sclavi şi Direcţia Silvică a plătit despăgubiri

de | 15.11.2018 13:07 | Dezvăluiri

# Instanța a condamnat DS Argeș să achite daune morale de 30.000 lei inginerului silvic Urluiescu, după procesul câștigat de acesta cu instituția condusă de Armand Chiriloiu # La fel ca răposatul Sever Pahonțu, și inginerul Florin Urluescu (foto jos) a cerut dreptate la Prefectură și Consiliul Județean, însă autoritățile județului au ignorat abuzurile reclamate în contul colegului lor din PSD Armand Chiriloiu
Vă prezentăm un alt caz de abuz de funcție al șefului Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu. Și tot asupra unui subordonat. Și acest caz, la fel ca cel al răposatului inginer silvic Sever Pahonțu, a fost adus la cunoștința Prefecturii și a Consiliului Județean, instituții care n-au întreprins nimic pentru a îndrepta situația sau măcar spre a o da, spre cercetare, organelor penale abilitate. Veți vedea că, uzând de aceleași metode torționare, Chiriloiu l-a umilit, marginalizat și forțat la munci neconforme cu fișa postului său și pe inginerul silvic Florin Urluescu.

Calvar de muncitor necalificat în țarcul cu porci mistreți de la Mozacu

Într-un memoriu înregistrat la Prefectură și Consiliul Județean Argeș în septembrie 2016, inginerul Urluescu a relatat cum a fost mutat la Complexul de vânătoare Mozacu – „cu dedicație, pentru a-mi crea probleme de serviciu și personale”- precum și abuzurile la care a fost supus. „În toată această perioadă, în calitate de inginer silvic (personal TESA), primeam ordin de serviciu prin care efectuam muncă în acord destinată muncitorilor necalificați. De exemplu, efectuam frunzare, curățam punctele de hrănire, reparam standuri de vânătoare, reparam garduri, alimentam puncte de hrănire a vânatului. Programul meu începea cu ora 8,00, când pădurarul îmi descuia poarta, după care o încuia și revenea la ora 16.30 să mi-o descuie, pentru a putea ieși din țarc. În țarc nu se afla apă potabilă și, din cauza temperaturilor foarte ridicate din acea perioadă, apa pe care o luam cu mine ca s-o beau, după circa 3-4 ore nu mai putea fi consumată, încălzindu-se excesiv. De asemenea, mi s-a oferit un loc de cazare într-un canton silvic situat în mijlocul pădurii, aflat la 12 km față de complexul de vânătoare Mozacu. Nu avea curent electric pentru a funcționa un frigider, unde să îmi pot păstra alimente pentru o săptămână, cât stăteam la serviciu. Iar pe ruta canton-complex nu exista niciun mijloc de transport în comun pentru a mă putea deplasa, fiind nevoit să fac acest drum pe jos. (…) Așa după cum reiese din faptele arătate mai sus, consider că, pe perioada delegării, respectiv a detașării pe ordinele date de directorul DS Argeș, ing. Chiriloiu Armand, am fost izolat fizic și psihic”.

Inginerul Urluescu a câștigat toate procesele

Inginerul Urluescu le-a relatat autorităților județene și cum a contestat în instanță detașarea, dar și alte decizii abuzive ale șefilor săi, precum neplata unor drepturi bănești, neacordarea concediului de odihnă etc. Și inginerul Urluescu, la fel ca și Sever Pahonțu, a reclamat la județ faptul că, din cauza stresului îndurat la serviciu, s-a îmbolnăvit și a fost nevoit să facă numeroase intervenții chirurgicale.
„Prin cele prezentate mai sus, mă adresez dvs. ca o ultimă speranță în clarificarea situației mele din cadrul Direcției Silvice Argeș, dorind aplicarea legilor în mod corect și echitabil și repunerea mea pe funcția inițială, șef district II Buda-Capra!”, le scria el, în septembrie 2016, autorităților județene. Care s-au făcut că nu aud. Finalmente, inginerul a câștigat în instanță mai multe procese împotriva DS Argeș și a directorului Chiriloiu. Iar instituția a fost obligată să îi plătească peste 300 milioane de lei despăgubire. Cam atât a costat bugetul de stat ”distracția” lui Chiriloiu. N-ar trebui ca tot Domnul Stat să recupereze acum acest prejudiciu de la domn’ director Armando, care s-a jucat de-a proprietarul de sclavi pe banii noștri?
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii