Web Analytics

”Chiriloiu a transformat vânătoarea de animale sălbatice în vânătoare de personal…”

de | 12.12.2019 14:38 | Politica si Administratie

# Protest al pensionarilor silvici, după ce Direcţia Silvică le-a dat un hol pentru asociaţie
Asociația Pensionarilor Silvici din Argeș a înaintat forului de conducere de la nivel național o adresă prin care denunță încălcarea protocolului de colaborare semnat cu RNP Romsilva în urmă cu un an de către Direcția Silvică Argeș. Este vorba despre punerea la dispoziție a unui spațiu în care să își desfășoare activitatea asociația argeșeană cu cel mai mare număr de pensionari în silvicultură din țară, după Suceava. Însă, într-un dispreț absolut față de colegii mai vârstnici, conducerea Direcției Silvice Argeș le-a pus la dispoziție un hol la etajul 1 al instituției, practic un spațiu de acces în birouri, acolo unde sunt amplasate un copiator și centrala telefonică. În afară de faptul că este inadecvat, holul este și greu accesibil vârstnicilor, mulți dintre ei cu dificultăți la mers.
„Potrivit Protocolului de Colaborare între APSR și RNP Romsilva, la nivelul filialei județene Argeș, conform responsabilităților asumate de conducerea regiei, la data de 1.09.2019 ni s-a propus spre folosință un spațiu situat la etajul 1 al sediului Direcției, practic un hol de acces în birouri, spațiu în care sunt amplasate un copiator și centrala telefonică a unității. În aceste condiții, activitatea asociației nu se poate desfășura corespunzător. Menționăm că în prezent ne desfășurăm activitatea într-un spațiu pus la dispoziție de către conducerea ICAS – Filiala Pitești, unde nu dispunem de telefon, fax și internet. De asemenea, DS Argeș nu a desemnat încă o persoană care să răspundă de relația cu asociația noastră, un alt punct din protocolul de colaborare”, au scris cei din conducerea asociației de pensionari șefilor de mai sus.
„După ce a transformat vânătoarea de animale sălbatice în vânătoare de personal în instituția publică pe care o conduce, Armand Chiriloiu (foto) a trecut la represalii, forțându-i pe salariați să se pensioneze fie anticipat, fie pe caz de boală. (Cei care nu au mai rezistat au plecat din sistem. Cei care au mai rezistat pe baricade nu știu cât vor mai rezista, pentru că sunt supuși terorii). A ajuns acum să trateze cu dispreț și indiferență 585 de pensionari și urmași ai acestora, care au lucrat o viață în silvicultură și datorită cărora mai avem la ora actuală pădurile pe care le exploatează cu mare sârg Direcția Silvică sub conducerea domnului Chiriloiu. Deci, prin sfidare și dispreț nu oferă nici măcar acest minim ajutor, respectiv un spațiu de lucru asociației pensionarilor silvici, Argeșul fiind al doilea județ ca și număr de pensionari după Suceava…”, spune Gheorghe Davidescu, vicepreședinte la Argeș și reprezentant în conducerea centrală.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii