Web Analytics

CFR Marfă se alătură statului român în acordarea de ajutor populaţiei din Turcia

de | 12.02.2023 15:52 | Actualitate, Home

CFR Marfă a anunţat că a pus la dispoziţie, în timp record, resurse materiale şi umane, în vederea expedierii cât mai rapide a produselor de adăpost către populaţia din Turcia afectată de cutremurele din 6 februarie 2023, dovedind astfel utilitatea existenţei unui operator feroviar naţional, în contextul unor situaţii excepţionale, potrivit news.ro. 
Citește și: În incendiul din cartierul Exercițiu și-a pierdut viața pisica din apartamentul care a luat foc

„CFR Marfă se alătură eforturilor statului român în acordarea de ajutor populaţiei din Turcia greu încercate de cutremurele din 6 februarie 2023. Ca urmare a activării de către Comisia Europeană a mecanismului European de protecţie civila ECHO-ERCC, de a trimite Turciei din rezerva rescEU, mai multe tipuri de produse de adapost, CFR Marfă a pus la dispoziţie în timp record resurse materiale şi umane, în vederea expedierii cât mai rapide a acestora către populaţia din zonele afectate de cutremur, dovedind astfel utilitatea existentei unui operator feroviar naţional, în contextul unor situaţii excepţionale. Astfel, în seara zilei de 11 februarie 2023, CFR Marfă a expediat către Republica Turcia, trenul nr 56000011, format din 21 de vagoane de tip HA care conţin produse de stricta necesitate : corturi, paturi, saltele, lenjerie etc. Conform ultimei informări trenul a plecat din Bulgaria către destinaţie în jur orei 8. Un al doilea tren CFR Marfă se află în proces de încărcare, urmând ca în seara zilei de duminica, cel târziu luni dimineaţă să fie expediat către depozitul indicat de Agenţia de Salvare din Turcia”, arată postarea pe pagina de Facebook a CFR Marfă.

Citește și: O clădire s-a prăbuşit peste o echipă de salvatori, în Turcia

Directorul general al CFR Marfă Daniel Apostolache a precizat că echipa operatorului feroviar a făcut tot posibilul pentru ca acele trenuri cu ajutoare să plece înaintea programului stabilit.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *