Web Analytics

CFR: Bicicletele demontabile/pliabile, transportate gratuit cu trenul

de | 5.05.2021 08:43 | Actualitate, Politica si Administratie

Bicicletele pliabile sau demontabile pot fi transportate în tren la ambele clase (clasa întâi şi clasa a doua), ca bagaj de mână, fără taxe suplimentare pe toate trenurile CFR Călători, dar în limita spaţiului disponibil, anunţă operatorul naţional de transport feroviar.

 

 

CITEȘTE ȘI: Astăzi se sărbătorește ziua internațională a moașelor

 

 

 

În schimb, bicicletele nedemontabile pot fi transportate contra cost doar la trenurile care oferă acest serviciu, fiind semnalat printr-o pictogramă, uşor de recunoscut, ce apare la căutarea trenurilor în aplicaţiile online Mers Tren Trafic Intern şi Cumpără bilete de tren.

Biletul pentru o bicicletă nedemontabilă costă 15 lei şi poate fi achitat online sau de la casele de bilete din staţii şi agenţii CFR Călători.

 

CFR Călători precizează posibilitățile de transport pentru biciclete:

  –  Bicicletele pliabile/demontabile pot fi transportate gratuit, pe toate tipurile de trenuri, la clasa 1 şi a 2-a ca bagaj de mână, în limita spațiului disponibil.


– Bicicletele nedemontabile pot fi transportate contra cost doar la trenurile care oferă acest serviciu, fiind semnalat printr-o pictogramă, uşor de recunoscut, ce apare la căutarea/afişarea trenurilor în aplicaţiile online Mers Tren Trafic Intern şi Cumpără bilete de tren online. Costul biletului pentru o bicicletă nedemontabilă este 15 lei și poate fi cumpărat online sau de la casele de bilete din stații și agenții CFR Călători.


– Pentru călătorii însoţiţi de biciclete la trenurile cu regim de rezervare care oferă serviciu de transport biciclete, se alocă locuri în compartimentele alăturate spaţiului destinat depozitării acestora.


–  În cazul grupurilor organizate de bicicliști, aceștia trebuie să depună o solicitare cu minim 72 de ore înainte, astfel încât direcțiile de specialitate să poată lua măsuri pentru organizarea transportului în funcție de materialul rulant disponibil.


–  În cazuri bine justificate în care gradul de ocupare al trenului respectiv este aproape de 100%, personalul de tren poate interzice îmbarcarea călătorilor cu biciclete, dacă aceștia NU posedă bilete de bicicletă pentru trenul respectiv.


–  Dacă la verificarea legalității călătoriei pasagerii însoțiți de biciclete nu prezintă biletele de transport bicicletă, li se va aplica tariful pentru bagaje voluminoase, pentru zona kilometrică corespunzătoare legitimației de călătorie a călătorului (o bicicletă este evaluată ca având 15 kg).

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii