Web Analytics
scris vineri, 17.09.2021

Cetățean străin găsit pe A1. S-a întocmit dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei

Polițiștii au depistat un cetățean străin pe banda de urgență a autostrăzii A1, noaptea trecută. Tânărul are 27 de ani și a fost cazat, pentru 14 zile, la un centru de carantină. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cetățean străin găsit pe A1. S-a întocmit dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei

„În noaptea de 16 spre 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrăzi – Autostrada A1 au depistat, în zona Km 86, o persoană de cetățenie străină, care se deplasa pe jos, pe banda de urgențe. Din verificări s-a stabilit că cel în cauză este un cetățean străin, posibil de cetățenie tunisiană, în vârstă de 27 de ani.

Citește și Tânăr agresat, în plină zi, în zona stadionului Nicolae Dobrin

În continuare au fost desfășurate verificări de polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Argeș, cu privire la modul de intrare în țară și șederea cetățeanului străin pe teritoriul României, în urma cărora a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, conform art. 262 din Codul Penal.

De asemenea, a fost dispusă cazarea persoanei străine pentru o perioadă de 14 zile, la un centru de carantină, urmând ca, în funcție de rezultatul verificărilor și de opțiunea exprimată de persoana în cauză, referitor la solicitarea azilului, să fie luate măsurile legale care se impun”, a transmis IPJ Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii