Web Analytics

Cercul Militar Pitești: Eveniment cultural ”Omagiu marelui patriot Nicolae Bălcescu”

de | 4.02.2022 19:17 | Actualitate, Cultură

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Argeș, prin reprezentanții săi, a participat astăzi la evenimentul cultural ”Omagiu marelui patriot Nicolae Bălcescu” care a fost desfășurat în cadrul Cercului Militar Pitești.

La această activitate au participat reprezentanți ai administrației publice județene și locale, comandanți de structuri militare din Garnizoana Pitești, reprezentanți ai asociațiilor militare non-guvernamentale, cadre militare în rezervă și retragere.

În alocuțiunile celor ce au luat cuvântul s-a adus un omagiu celui ce în 1840 a luat parte la mişcarea revoluţionară iniţiată de Dimitrie Filipescu (alături de Eftimie Murgu, C. Bolliac, Marin Serghiescu, J.A. Vaillant, C. Telegescu), care avea ca obiective instituirea republicii, eliberarea şi împroprietărirea ţăranilor.

Citește și Pompierii argeșeni au intervenit în ultimele două zile la 18 incendii de vegetație uscată

A fost printre întemeitorii organizației secrete ”Frăţia” și împreună cu Ion Ghica şi Tell au jurat să-şi închine viaţa patriei şi să lupte pentru emanciparea şi împroprietarirea clăcaşilor, în numele sentimentului de ”Frăţie”, adică de solidaritate natională.

Nicolae Bălcescu se înscrie în galeria marilor personalităţi ale naţiunii române, fiind un vizionar printre fruntaşii generaţiei care a condus la constituirea României moderne la 1859 şi mai târziu la proclamarea Statului Naţional Unitar Român în 1918.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *