Web Analytics
scris luni, 07.08.2023

Cercetători britanici lucrează deja la vaccinul următoarei pandemii care ar putea lovi omenirea

O echipă de cercetători britanici a început să dezvolte vaccinuri drept asigurare împotriva unei noi pandemii provocate de o ”boală X” necunoscută, potrivit news.ro. Cercetările se desfăşoară la laboratorul guvernamental de înaltă securitate din Wiltshire, în cadrul complexului de laboratoare Porton Down, la care participă o echipă de peste 200 de oameni de ştiinţă. Aceştia spun că riscul unor viitoare pandemii ”este în creştere” la nivel mondial.

Cercetători britanici lucrează deja la vaccinul următoarei pandemii care ar putea lovi omenirea

Citește și: Miercuri, 9 august, gratis la Zoo Pitești, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice

Echipa de oameni de ştiinţă britanici a întocmit o listă cu ameninţarea virusurilor animale care pot infecta oamenii şi care, în viitor, s-ar putea răspândi rapid în întreaga lume.

Nu se ştie care dintre ele va reuşi să pătrundă şi să declanşeze următoarea pandemie, motiv pentru care este menţionată doar ca „boala X”, potrivit unei echipe Sky News, care a fost escortată în jurul sitului administrat de Agenţia de Securitate Sanitară (UKHSA), din Marea Britanie, pentru a vedea activitatea desfăşurată în laboratoarele de înaltă securitate.

„Ceea ce încercăm să facem aici este să ne asigurăm că ne pregătim astfel încât, în cazul în care vom avea o nouă boală X, un nou agent patogen, să fi făcut cât mai mult din această muncă în avans”, a declarat profesor Jenny Harries, şefa UKHSA.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *