Web Analytics

Directorul de la Evidența Populației, Viorel Badea: „ Este o execuție politică!”

de | 25.07.2017 15:40 | Actualitate

Ca urmare a solicitării făcută de administratorul public al județului, Maria Dinu, către o comisie de disciplină a Consiliului Județean Argeș, condusă de directorul Sorin Ivașcu, joi se va dezbate în planul Legislativului județean, suspendarea din funcție a șefului de la Evidența Populației, Marian Viorel Badea, pe perioada cercetării sale administrative.

Este cunoscută poziția acestuia, exprimată public atunci când a protestat pentru faptul că subordonații săi nu primesc, de la Consiliul Județean Argeș, aceleași salarii cu cele aparatului de specialitate cu toate că subordonaţii săi muncesc mai mult decât cei de la CJ și că sunt supraaglomeraţi din cauza lipsei de personal. Șeful Direcţiei este acuzat acum că a preferat să achite salariile mărite fără a avea și un buget aferent. În replică, reprezentanții CJ Argeș i-au spus directorului Badea că salariile din Direcţia sa trebuie să se alinieze cu cele ale Direcţiilor de Evidenţa Populaţiei din ţară și nu cu ale instituţiei care îi finanțează și că, în conformitatea cu legea fiind ordonatori terțiali de credite, aceste instituții trebuie să se încadreze în bugetul alocat de Consiliul Județean.

# Viorel Badea va contesta în instanță decizia șefilor de la CJ

“ Am luat la cunoștință cu stupoare de proiectul de hotărâre prin care se solicită suspendarea mea din funcție deoarece comisia de disciplină nu a argumentat sub nicio formă propunerea de suspendare pe perioada cercetării disciplinare întrucât nu detaliază în ce constă influențarea cercetării disciplinare. Sunt întrutotul de acord cu sesizarea autorităților competente, respectiv Curtea de Conturi, ANFP și ANI, care să verifice aspectele semnalate, însă, prin imposibilitatea de a fi prezent în cadrul instituției pentru a oferi eventualele lămuriri, mi se încalcă prezumția de nevinovăție și dreptul la apărare. În opinia mea este o execuție politică pentru că nu fac parte din niciun partid politic și probabil din dorința ca nimeni, în viitor, să își exprime o altfel de opinie decât cea a aparatului de specialitate al CJ. Îmi exprim convingerea că dacă nu este o decizie politică, consilierii județeni, inclusiv cei ai PSD, vor fi doritori să cunoască mai multe detalii cu privire la adevăratele motive ale suspendării, fapt pentru care sunt dispus să mă prezint în fașa dumnealor oricând, cu documente din care să reiasă denaturarea adevărului făcută cu privire la solicitarea de suspendare, de către colegi din cadrul CJ.” ne-a declarat șeful de la Evidența Populației
“ Se dorește înlăturarea mea din sistem !Această tevatură s-a pornit pentru că am avut cutezanța de a aplica hotărârea Curții Constituționale , la fel ca președintele Dan Manu dar mi s-a spus că nu trebuie să intereseze pe nimeni ce se întâmplă cu aparatul de specialitate pentru că ei sunt ordonatori principali de credite. Este o evidentă discriminare pentru că diferența dintre un salariat de la Evidența Populației și unul al aparatului de specialitate este de 3000 de lei” , a mai spus Viorel Badea într-o conferință de presă pe care a convocat-o ieri din dorința de a spune opiniei publice punctul său de vedere și abuzurile la care a fost supus prin declanșarea controlului atunci când nu era în posibilitatea de a se apăra fiind în concediu de odihnă, nu s-a ținut cont de punctul său de vedere, absența unei comunicări cu aparatul propriu al CJ care nu i-a răspuns la solicitările instituționale ci doar i-a virat în cont suma pentru salariile angajaților, aceasta fiind înjumătățită, încercarea de manipulare a martorilor chemați la audieri la Casa Albă, martori cărora li s-a comunicat că sunt chemați la sesisarea șefului lor, faptul că i s-a refuzat o ședință de consiliere ș.a. Motive suficiente pentru care va contesta în instanță hotărârea de suspendare. „ Deoarece este emisă cu exces de putere și fără respectarea celor mai elementare norme, a prezumției de nevinovăție, prin aceasta aruncându-se o pată asupra activității mele profesionale și calității de funcționar publiccare și-a făcut cu prisosință datoria față de instituție și față de cetățeni” a explicat Viorel Badea.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Despre teroarea, umilintele, bataia de joc, in care-si tina salariatii de ce nu povesteste d-nul Badea Viorel? Despre masinile institutiei pe care le foloseste in scopuri personale, despre camerele de luat vederi , despre ascultarea salariatilor, de ce nu vorbeste d-nul Badea? De ce nu povesteste d,nul Badea cum ii punea pe salariatii care nu-i convenea sa-si dea demisia in alb prin santaj?De ce nu povesteste cum le interzice salariatilor sa stea de vorba cu colegii de la alte institutii din cladire? Dgep-ul poate prelua imagini si elibera carti de identitatel teoretic, practic nici proprii salariati nu-si pot face carti de identitate acolo, ce sa mai vorbim de oamenii de rand, doar anumite persoane preferate de marele domn Badea pot sa-si faca acolo CI-uri. Acum este o victima? De ce? S-au trezit tarziu cei din CJ. Abuzurile, amenintarile, santajul, teroarea si umilinta au inceput din decembrie 2006, nu de acum. De ce a fost dat afara din armata? Domnul Badea poate poza in victima, in om integru, in profesionist desavarsit , in legist,in sef caresufera pentru si alaturi de salariatii lui, in om de pus la rana, in fata celor care nu-l cunosc. Domnule Badea, cum e cand va vine randul?