Web Analytics

Centrul de vaccinare de la Câmpulung a fost încropit cu greu

de | 21.01.2021 13:10 | Actualitate, Politica si Administratie

Vaccinarea în cadrul etapei a doua, cea care vizează imunizarea persoanelor vârstnice și a celor bolnave cronic, a început luni și la Câmpulung. Centrul de vaccinare a fost amenajat în una dintre laturile ambulatoriului de specialitate, deși la final de an primarul Elena Lăsconi anunța realizarea fie a unei construcții ușoare separate, fie montarea unor containere speciale.
De la „ne-am organizat mai bine ca tot județul”, potrivit spuselor de atunci ale primăriței, s-a ajuns la ”am încropit din ce am găsit la Spital, Primărie și Policlinică”, după cum a menționat medicul Andrei Aron (foto), consilierul pe probleme de sănătate. Și asta fiindcă autoritățile centrale au decis în mod hei-rup-ist declanșarea celei de-a doua etape a vaccinării anti-Covid, în condițiile în care pe plan local nu a existat nici finanțare dedicată, nici îndrumare legislativă corespunzătoare.
”Am făcut un centru fără bani, fără legi, fără posibilități de angajare a oamenilor și fără avize”, a specificat medicul Aron înaintea deschiderii centrului de vaccinare de la Câmpulung, care, inițial, nici măcar nu fusese inclus în platforma specială de programări online. În prima zi, la Câmpulung s-au prezentat la vaccinare doar câteva zeci de persoane.
C.I.B.

Citește și Câmpulungul nu are probleme la ATI

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii