Web Analytics
scris miercuri, 23.05.2018

Centenarul pe înţelesul copiilor, la Biblioteca Judeţeană Argeş

9 centenarul01Miercuri, 16 mai, la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș a avut loc evenimentul de lansare a unui pachet educațional pentru copii, dedicat Centenarului. Acest eveniment special, organizat de Editura Diana, în parteneriat cu Biblioteca Județeană, s-a înscris în programul de manifestări din cadrul Festivalului de C’Arte, care a avut loc în perioada 14-18 mai.

Centenarul pe înţelesul copiilor, la Biblioteca Judeţeană Argeş

9 centenarul02Acest pachet educațional este format dintr-un puzzle, intitulat „Harta României pentru copii”, și o cărticică ilustrată, cu titlul „România 100”. De ce România 100? Pentru că în acest an România sărbătorește Centenarul, 100 de  ani de la Marea Unire din anul 1918, atunci când Basarabia, Bucovina și Transilvania s-au unit cu Țara Mamă, cu Regatul României sau cu Vechiul Regat.
Prin intermediul acestui puzzle, care conține 35 de piese ilustrate în culori vii și atrăgătoare, copiii vor învăța să recunoască orașele-reședințe de județ, vecinii României, formele de relief, fauna, obiectivele culturale și istorice și portul popular specific fiecărei regiuni a țării.  Cărticica ilustrată „România 100” propune o călătorie fascinantă pe teritoriul României și cuprinde imagini și o scurtă descriere a celor mai importante obiective istorice și culturale ale României, în contextul Anului Centenar: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Turnul Chindiei din Târgoviște, Coloana Infinitului și Masa Tăcerii (sculpturile artistului român), Castelul Peleș din Sinaia, Castelul Bran din Brașov etc. Prin intermediul acestei cărți, copiii vor descoperi prin ce fascinează România și de ce merită să fie iubită și cunoscută de către generațiile viitoare.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...