Web Analytics

Celebrul Jeremy Clarkson critică dur noul Duster

de | 1.08.2018 12:57 | Actualitate

 

 

 

Celebrul Jeremy Clarkson, fostul prezentator al emisiunii Top Gear, critică dur noua Dacie Duster într-un articol publicat la sfârșitul lunii iulie în The Sunday Times în Marea Britanie.
„Dacia Duster este construită de puținii oameni care încă mai locuiesc în România, folosind piese de care Renault nu mai are nevoie. Cu alte cuvinte, noul Duster este practic un Clio vechi. Dar asta nu este ceva greșit. Vechiul Clio era o mașină interesantă. Sigură, în primul rând”, și-a început Jeremy Clarkson articolul.
„Oamenii care s-au urcat în această mașină au remarcat vopseaua oribilă, au ras de teribilitatea tuturor butoanelor. Eu le-am închis gura spunând că e o mașina off-road ce costă mai puțin de 10 mii de lire sterline. Iar viteză maximă este de 168 de km/h, ceea ce, după cum arată fanii vârstnici ai Daciei, este mai mult decât suficient. Nu pot contrazice asta. Are un preț din anul 1956, deci presupun că n-ar trebui să fiu dezamăgit că are o viteză maximă din anul 1956”, a scris Clarkson. Tot Jeremy Clarkson mai scrie în Sunday Times: „Mi-ar plăcea să concluzionez prin a va spune că, dacă va concentrați din greu, această mașînă va accelera destul de frumos, însă nu o va face. Să ajungeți la 100 de km/ora aveți nevoie de 12,9 secunde, care în timp uman înseamnă un an. Din viteză a patra, lucrurile au revenit la normal. Dar apoi trebuie să treci direct la viteză a șasea, pentru că a cincea este inutilă. Nimeni nu va conduce vreodată un Duster liniștit. Ori cu demnitatea lui intactă. Dacia Duster are personalitatea unui bec stradal sau a unei mașini de spălat. Permiteți-mi să spun așa: nimeni nu-i va da Duster-ului său un nume drăguț”.
Fostul prezentator de la Top Gear a mai spus că a avut mari probleme și în oraș, deoarece cutia de viteze este etajată greșit.”În oraș, această mașînă are o problema și mai mare. Mașînă pe care am testat-o a avut tracțiune integrală, dar în loc că Dacia să pună o cutie de viteză care să se potrivească a folosit una foarte scurtă. Iar asta înseamnă că trebuie să schimbi în viteză a treia când ajungi la 4 mile pe ora. Nu știam ce să fac, dar chiar nu știam ce să fac! În treapta a șasea pe autostradă, această mașina nu va accelera deloc. Poate doar dacă mergi la vale, dar o va face din cauza gravitației. Ce vei face tu cu piciorul drept va fi complet irelevant. Va trebui să cobori în treaptă a patra, care îți va oferi ceva control din piciroul tău, dar zgomotul va fi infernal”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii