Web Analytics

Cele mai importante evenimente sportive argeşene ale anului 2016 (I)

de | 28.12.2016 11:33 | Actualitate

În cele ce urmează vă propunem să descoperim cele mai importante evenimente sportive argeşene ale anului 2016, competiţii care au avut în prim plan sportivi din judeţul nostru. În această primă parte (n. red. numărul viitor vom publica cea de-a doua parte) vom vedea că înotătorul piteştean Robert Glinţă ţine stindardul sus în ceea ce priveşte performanţa. Acesta este urmat de colegul său de nataţie, Bogdan Scarlat, de atleta Andreea Panţuroiu şi de echipa naţională masculină de handbal universitar, pregătită de piteşteanul Paul Mihăilă şi care are în componenţă trei piteşteni. Nu în ultimul rând, vom evidenţia prestaţia echipei de fotbal CS Mioveni, care a reuşit eliminarea Stelei Bucureşti şi calificarea în următoarea fază a Cupei României.

Robert Glinţă, locul 8 la Olimpiadă şi locul 7 la campionatul mondial de înot

La numai 19 ani, înotătorul Robert Glinţă şi-a atins în vară apogeul carierei, participând în finala probei de 100 de metri spate la Olimpiada de la Rio. Calificat în ultimul act cu al optulea timp, Glinţă n-a avut nimic de pierdut în finală, în compania unor înotători consacraţi. Cu o performanţă de 53 de secunde şi 50 de sutimi, românul s-a clasat pe locul 8, dar la mică distanţă de poziţia a şaptea, care i-a fost la îndemână. Per total, performanţa obţinută de puştiul Robert Glinţă printre „rechinii” probei de 100 de metri spate este de apreciat, piteşteanul putând fi considerat unul dintre sportivii români care şi-au depăşit condiţia la Rio. De asemenea, Robert Glinţă a obţinut locul 7 la Campionatele Mondiale de Nataţie în bazin scurt de la Windsor, Canada din această lună. Sportivul pregătit de antrenorul băimărean Adrian Gherghel, directorul Liceului cu Program Sportiv Baia Mare, a întors la 50 de metri al doilea, la egalitate cu rusul Andrei Sabasov, după stabilirea unui nou record naţional în semifinale. Cursa a fost câştigată de australianul Mitchell Larkin cu 49 de secunde şi 65 de sutimi.

Bogdan Scarlat, cel mai bun sportiv al anului 2016 la CSM Piteşti

Înotătorul Bogdan Scarlat a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului 2016 de clubul la care este legitimat şi anume CSM Piteşti. Întors recent de la Campionatul Mondial de Nataţie, desfăşurat în Canada, Bogdan Scarlat şi colegul său de club Răzvan Marinescu Popazov (care a urcat pe podium la Concursul Ţărilor Central Europene) au planuri mari şi în anul care vine. Cei doi, alături de antrenorii lor, Viorel Ciobanu, respectiv Bogdan Chiriac, au participat în urmă cu ceva timp la o conferinţă de presă, la care au mai fost prezenţi Gheorghe Dinu, directorul CSM Piteşti, precum şi coordonatorul secţiei de înot a clubului, Iuliu Berca. Cu această ocazie, Bogdan Scarlat s-a declarat satisfăcut de performanţele sale: „Sunt onorat că am fost desemnat cel mai bun sportiv al clubului. La Campionatul Mondial din Canada au participat înotători pe măsură. Sunt mulţumit de rezultatele obţinute în probele de 400 m şi 1.500 m. 2016 a fost un an bun pentru mine, dar cred că se putea şi mai bine. Vreau să obţin calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor. Am şi câteva regrete legate de anul acesta. Din păcate, la Campionatul European şi la Jocurile Olimpice nu am putut participa. Dar sunt optimist şi ştiu că vor veni şi vremuri mai bune”.

Atleta Andreea Panţuroiu, locul 5 la Campionatul Mondial indoor

Prezentă la Portland, în Statele Unite ale Americii, în luna martie 2016, atleta de la LPS Câmpulung, Andreea Panţuroiu, a încheiat pe locul 5 proba de triplusalt din cadrul Campionatului Mondial indoor. Andreea Panţuroiu a reuşit un concurs bun, cu rezultate progresive. A debutat cu o săritură de 13,96 metri, ce i-a asigurat prezenţa în grupul celor 8 finaliste cu 14.02 metri şi s-a oprit la 14,11 metri, săritură care, de altfel, a şi propulsat-o pe locul 5 în clasamentul final! Dacă ar fi reuşit săritura care i-a permis calificarea la Jocurile Olimpice (14,15 metri), atunci Andreea ar fi prins locul 3 al podiumului de premiere. Chiar şi aşa, eleva antrenoarei Mihaela Nicoară a făcut un concurs bun, care să-i dea încredere pentru competiţiile viitoare: Campionatul European şi apoi Jocurile Olimpice de Vară.

Antrenorul şi trei handbalişti piteşteni au devenit campioni mondiali universitari

Printre cei 600 de olimpici medaliați în competițiile internaționale și premiați de ministrul Educației în acest an s-au aflat 112 elevi sportivi care au obținut premii și medalii la concursuri internaționale sportive, respectiv cei 48 de profesori/antrenori care le-au asigurat pregătirea. Printre aceștia, studenții UPIT, Andrei Bejinariu, Robert Militaru și Nicolae Ungureanu alături de antrenorul Ion Mihăilă. Menţionăm că naționala masculină universitară de handbal a obținut în această vară, la Malaga, Spania, medalia de aur la Campionatul Mondial Universitar. România a câștigat, astfel, titlul mondial în această competiție, după 29 de ani. Antrenorul Ion Mihăilă i-a însoțit pe tineri la festivitatea de la București, după terminarea competiţiei, unde a mărturisit că gestul oficialităților de la București a constat și în suma de 4.000 de lei pentru fiecare dintre cei premiați.

CS Mioveni a eliminat Steaua din Cupa României

Formația de ligă secundă CS Mioveni a produs o surpriză uriașă prin eliminarea Stelei București din Cupa României la fotbal, la Mioveni, prin victoria cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare, după ce scorul a fost egal la finalul prelungirilor, 1-1 (0-0, 0-0), în optimile de finală. Steaua a dezamăgit din nou prin prestația sa și prin rezultat, acesta fiind al treilea eșec la rând în toate competițiile (după înfrângeri în Europa League și Liga I). „Roș-albaștrii” au dominat categoric meciul din punct de vedere al posesiei, dar nu au reușit să își creeze decât puține ocazii de gol. CS Mioveni, care luna trecută câștiga cu 1-0 un meci amical cu Steaua, a reușit să deschidă scorul pe contraatac, în debutul prelungirilor, prin Andrei Nilă (95). Vlad Achim (114) a egalat pentru Steaua și a trimis meciul la loviturile de departajare. Brazilienii Fernando Boldrin și William De Amorim au ratat de la Steaua, iar Cosmin Năstăsie de la argeșeni, loviturile fiind transformate de Vlad Achim, Mihai Pintilii, Ovidiu Popescu și Wilfred Moke (pentru Steaua), respectiv Roberto Ayza, Eduard Stoica, Andrei Nilă, Costinel Gugu, execuția decisivă aparținându-i lui Ionuț Rădescu. CS Mioveni a ratat în acest meci ocazii de gol prin Năstăsie (38) și Marius Staicu (55), în timp ce steliștii au irosit oportunități prin Pintilii (72), Boldrin (86 – bară), Momcilovic (105) și William De Amorim (105). În sferturi s-au mai calificat ACS Poli Timișoara, CS Universitatea Craiova, CFR Cluj, FC Voluntari şi Dinamo Bucureşti.
Material realizat de Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii