Web Analytics
scris joi, 26.11.2020

Cele mai cerute medicamente în ultima perioadă în Argeş

Printre cele mai cerute medicamente în această perioadă sunt cele pentru imunizare sau cele folosite în schemele de tratare a Covidului, spun farmaciștii din Argeș. „Sunt niște scheme de tratament utilizate în spitalele Covid, acestea sunt cele mai cerute, adică antibioticul Azitrox în primul rând, apoi este Dexametazona, sunt cerute vitaminele C, D sub diverse forme, de la diferite firme, depinde fiecare ce își dorește și ce aude că e mai bun”, ne-a explicat managerul lanțului de farmacii Forte Vita Farm, Cristiana Ungureanu.

Cele mai cerute medicamente în ultima perioadă în Argeş

Cristiana Ungureanu, Farmacia Forte Vita Farm: „Existau medicamente, numite de noi «sensibile», care lipsesc de foarte mult timp”

Managerul Cristiana Ungureanu mai spune că, din cauza exportului paralel, erau medicamente, încă de dinainte de COVID, care se găseau greu, cum sunt Euthyrox, Siofor etc. „Deja sunt medicamente care nu se găsesc, dar nu de la criza COVID. Existau medicamente, numite de noi «sensibile», care lipsesc de foarte mult timp. Ele lipsesc pentru că există export paralel, adică se dau în alte țări și nu se dau în România, pentru că ele se eliberează cu un preț impus de stat și prețul acela e prea mic ca să îi convină producătorului să-l comercializeze în defavoarea lui, ca și cost, ca și câștig. Este o listă foarte mare: Euthyrox, Siofor, sunt multe. Ele se mai aduc în cantități extrem de mici, restul merg la export, se mai aduc, mai apar, mai dispar, depinde”.

Citește și Povestea infectării şi apoi vindecării lui Dani Coman: „M-am vindecat repede de Covid cu medicamentele aduse din Rusia de dl. Gigi Becali”

Citește și Lecția de drept. Obligaţia statului de a asigura gratuit medicamente cu preț prohibit

Citește și ”Tratamentul pentru Covid e foarte scump. Directorul Trăilă mi-a cerut 5 miliarde pentru medicamente”

Citește și Dr. Adrian Tase: „Tratamentul de urgenţă al fibrilaţiei atriale se face în regim de terapie intensivă sau cu medicamente antiaritmice injectabile”

Gabriela Burnei, Farmacia Mona: „La suplimente

întotdeauna există alternativă, problema este la medicamentele pe bază de prescripție medicală”
Managerul Gabriela Burnei (foto) spune că, deși oamenii cer tot mai des suplimente și vitamine care cresc imunitatea (vitamina C, vitamina D, Zinc etc.), nu există riscul să nu fie găsite alternative la acestea în cazul în care cererea ar fi prea mare. „La suplimente întotdeauna există alternativă, problema este la medicamentele pe bază de prescripție medicală și multe dintre ele care n-au alternativă, cum ar fi Euthyrox, Siofor și ceea ce ține de gama Sioforului; acestea sunt deficitare și nu se găsesc și mai sunt și altele. Acolo e problema, nu aici. La suplimente, piața noastră este plină de producători”.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...