Web Analytics
scris joi, 13.06.2024

Cele mai bune filme de 4 minute se văd și la Muzeul Golești, în aer liber

A 26-a ediţie a Festivalului Internațional „Très Court” vine şi în Argeș, în perioada 14-15 iunie. Ficțiuni de toate genurile, de aproximativ 4 minute, se vor vedea în aer liber, în parcul Muzeului Golești, iar intrarea este liberă. Toate filmele sunt subtitrate în limba română.

Cele mai bune filme de 4 minute se văd și la Muzeul Golești, în aer liber

Muzeul Golești este gazda unui eveniment internaţional, „Très Court International Film Festival: bun venit în Absurdistan!”, care are loc între 7 şi 16 iunie a.c. în cincizeci de oraşe de pe glob, dintre care 9 oraşe din România: Arad, Baia Mare, Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Timişoara. În Argeș, festivalul este realizat împreună cu Alianţa Franceză Filiala Piteşti.

Citește și Pitești. Târg de carte pentru copii, în fața Bibliotecii

Mai multe detalii în comunicatul organizatorilor:

„Institutul Francez din România sărbătorește anul acesta o sută de ani și este încântat să vă prezinte cele mai bune filme de maxim patru minute din lume cu ocazia celei de-a 26-a ediții a Festivalului internațional de foarte scurt metraj Très Court.

Festivalul are loc între 7 și 16 iunie 2024 în cincizeci de orașe de pe glob, dintre care 10 orașe din România: Arad, Baia Mare, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Siret, Timișoara.

Pentru ediția de anul acesta a festivalului, cuvântul de ordine est absurdul. Este ca și cum poveștile ar fi vrut să transceadă realitățile noastre. Este ca și cum aceste filme ar căuta, în zone inedite și neexplorate, o nouă formă de poezie și de umor capabilă să dea un sens vremurilor pe care trăim. Din cele aproape o sută de filme selectate pentru această a 26-a ediție se desprinde o formă de speranță, de evadare, o bulă de aer proaspăt pe care acest format foarte scurt poate, mai mult decât oricare altul, să o transmită și să o împărtășească.

Acest eveniment mondial ajunge la peste 15 000 de spectatori de pe cele 5 continente. La finalul festivalului vor fi decernate 9 premii, inclusiv un Premiu Internațional al Publicului, decis prin voturile spectatorilor”.

Citește și O importantă lecție de istorie se vede la Cinema „București”

Iată programul proiecțiilor din parcul Muzeului Golești:

Vineri, 14 iunie

Ora 18.00, Competiția internațională (în două părți): un tur al lumii prin ficțiuni de toate genurile. Prima parte: 16 filme / 57 de min; a doua parte: 20 de filme / 62 min.

Președintele juriului: Antony Cordier

Ora 20.00, Selecția franceză: cele mai bune producții francofone, 22 filme / 63 min.

Sâmbătă, 15 iunie

Ora 18.30, Selecția familială: pentru copiii cu vârsta de peste șase ani și părinții lor, 17 filme / 51 min.

Ora 20.30, Selecția Best of 2023.

Evenimentul este organizat și coordonat la nivel național de Institutul Francez din România cu sprijinul ORANGE. Printre parteneri se numără și Alianța Franceză Pitești.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită