Web Analytics

Cele 5 limbaje ale iubirii

de | 15.04.2021 13:09 | Actualitate, Opinii

Relațiile eșuate au ca sursă, de cele mai multe ori, o cauză simplă: iubim diferit.
Gary Chapman, un consilier matrimonial cu o experiență de peste 30 de ani, a scris o carte ce face lumină în unul dintre cele mai controversate aspecte al relațiilor noastre, și anume că avem limbaje diferite în iubire.
Conform concluziilor sale, sunt 5 limbaje ale iubirii pe care le folosim și fiecare persoană are cel puțin 2 limbaje primare, restul fiind secundare.
Cele 5 limbaje ale iubirii sunt:
1. Cuvintele de încurajare sau declarațiile
2. Timpul petrecut împreună cu cel drag
3. Cadourile
4. Serviciile
5. Contactul fizic.
Vă invit să reflectați asupra modului dumneavoastră de a iubi și de a indentifica și felul în care partenerul și familia apropiată se simte iubită. Identificând felul în care vă simțiți apreciat, dumneavoastră și apropiații, veți face primul pas pentru a înțelege de ce aveți nevoie cu adevărat.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.

Bogdan Stoian, psiholog Clinica Senex

www.clinicasenex.ro

Citește și Micii Dumnezei sau tulburarea narcisică

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii