Web Analytics
scris joi, 04.05.2023

Cel mai mare loc de joacă din judeţ a fost inaugurat în Parcul Lunca Argeşului

342 de copii pot beneficia simultan de respectiva amenajare

Marți, 2 mai, Primăria Pitești a inaugurat în Parcul Lunca Argeșului (în zona șah) cel mai mare loc de joacă din județ, care se întinde pe o suprafață de 1.142 mp. Acest loc de joacă a fost conceput astfel încât, pe lângă distracție și dezvoltarea abilităților fizice, să stimuleze coordonarea și lucrul în echipă.

Cel mai mare loc de joacă din judeţ a fost inaugurat în Parcul Lunca Argeşului

Inaugurare cu… „primar pentru o zi”

La inaugurare au fost de față, printre alții, primarul Cristian Gentea, city-managerul Lucrețiu Tudor, viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, Dragoș Dorcioman, director DFS Center Grup (constructorul care a finalizat lucrările în trei luni), alți șefi de direcții din aparatul Primăriei și reprezentanți de instituții. Alături de edili s-a aflat și Crina Stoian, studentă la Facultatea de Științe economice și Drept din cadrul Universității din Pitești, care a fost selecționată de Fundația Județeană pentru Tineret Argeș să fie „primar pentru o zi” în cadrul acestui proiect.

Citește și Copil pierdut în Lunca Argeșului. Băiatul a fost găsit de jandarmi

Cum arată parcul

Conform comunicării Primăriei, echipamentele montate în zona de distracție includ un complex de joacă tip 1, un leagăn tip 1, un complex de joacă tip 2, o trambulină, un leagăn tip 3, un ansamblu de cățărare, echipament pe arc elicoidal tip 1, echipament pe arc elicoidal tip 2, un carusel tip 1, un carusel tip 2, un carusel tip 3 și un panou cu instrucțiuni. Complexul de joacă este compus din 6 turnuri, 33 de acoperișuri și 7 tobogane și este destinat unui număr de maximum 342 utilizatori simultan, cu vârste între 4 și 14 ani. Perimetrul destinat copiilor a fost acoperit cu o suprafață antitraumă turnată, compactă, uniformă, într-o cromatică bogată, iar un panou informativ oferă utilizatorilor detalii cu privire la echipamentele de joacă și la modul corect de utilizare a acestora.

Cristian Gentea: „Copiii vor muta părinții și bunicii aici. Veți vedea!”

„Avem regulament, avem camere de luat vederi, vom avea și pază. Sperăm să nu se întâmple ca în Parcul Făget. Deci, sperăm ca oamenii să și păstreze acest loc. Nu e vorba de cei mici, că ei nu vor crea probleme. Au fost și niște discuții privind costul, că e cam mare, dar, am spus-o și atunci, o repet și acum: nu cred că e nimic prea scump pentru copiii noștri atâta vreme cât le creem cele mai bune condiții și ei se simt bine. Sunt convins că, de data asta, centrul parcului se va muta pe partea dreaptă. Copiii vor muta părinții și bunicii aici. Veți vedea!” – a spus primarul Cristian Gentea la inaugurarea locului de joacă.
Contractul de execuție a lucrărilor a avut valoarea de 2.438.301,66 lei, fără TVA, bani de la bugetul local.

Citește și La Pitești vom avea Festivalul Luminii, în Lunca Argeșului

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *