Web Analytics

Cei patru asociaţi din proiectul Molivişu au împărţit frăţeşte infrastructura staţiunii

de | 1.02.2018 12:33 | Politica si Administratie

4 03După ce au anunțat că merg mai departe cu proiectul schiabil din nordul județului, asociații din cadrul ADI Molivișu au împărțit pe bucățele infrastructura stațiunii, fiecare asociat având rolul său bine definit. Dintre asociați, comuna Arefu aduce aportul cel mai mare de capital, respectiv 22,5 milioane lei. Consiliul Județean Argeș va realiza pârtia A1 de la Molivișu, al cărei traseu a fost reconfigurat pentru a se evita suprapunerea cu terenurile private din zonă, afacere cercetată deja într-un dosar penal. De altfel, pârtia Molivișu a fost redenumită, transformându-se în pârtia de schi Vidraru A1.

CJ Argeș – pârtia A1: 14,5 milioane lei

După cum spuneam, în cadrul proiectului stațiunii Ghițu-Molivișu, Consiliului Județean Argeș îi revine sarcina de a realiza pârtia de schi A1 împreună cu infrastructura aferentă. Practic, CJ Argeș va reconfigura traseul pârtiei, va monta instalația de transport pe cablu și instalația pentru producerea artificială a zăpezii, va realiza racordurile la rețeaua de energie electrică, infrastructura de la baza pârtiei precum și instalația de teleschi pe o lungime de 500 de metri. Valoarea estimativă a lucrărilor se ridică la suma de 14,5 milioane lei.

Comuna Arefu – drum de acces, rețele de apă potabilă și canalizare: 22,5 milioane lei

Comuna Arefu, prin Consiliul Local, va asigura sursa de finanțare pentru realizarea obiectivului „Instalații de captare, tratare și distribuție de apă potabilă în arealul Ghițu-Molivișu”. Potrivit documentelor Asociației, lucrările la acest obiectiv se realizează în perioada 2017-2018 și sunt estimate la 7,9 milioane lei. În perioada 2018-2019, Primăria Arefu va realiza drumul de acces la pârtie (drum comunal având 19 podețe) – în valoare de 5,6 milioane lei și obiectivul „Sistem de canalizare ape uzate în arealul Ghițu-Molivișu” – în valoare de peste 9 milioane lei.

Comuna Brăduleț – pârtia A2 și observatorul turistic: 2,6 milioane lei

Primăria Brăduleț va construi pârtia A2, respectiv terasamentele pârtiei, instalația de teleschi pe o lungime de 500 de metri și instalația de produs zăpadă artificială. Proiectul are o valoare estimativă de 1,4 milioane lei și va fi implementat în perioada 2018-2019. Tot primăria Brăduleț va realiza și Observatorul turistic în masivul Ghițu, în valoare de 2,2 milioane lei, în perioada 2019-2020.

Comuna Cicănești – amenajarea turbăriei și valorificarea resurselor regenerabile de energie: 2,9 milioane lei

Primăriei Cicănești îi revine rolul de a realiza, în perioada 2018-2019, obiectivul „Valorificarea în scop turistic a turbăriei Molivișu”, având și locuri de agrement pentru turiști, cu o valoare estimativă de 1,4 milioane lei. În perioada 2020-2021, aceeași primărie va realiza obiectivul „Valorificarea în scop turistic a resurselor regenerabile locale de energie din arealul Ghițu-Molivișu”, având o valoare estimativă de 1,5 milioane lei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole